Hvordan Spille En Am Akkord

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Spille En Am Akkord
Hvordan Spille En Am Akkord

Video: Hvordan Spille En Am Akkord

Video: Hvordan Spille En Am Akkord
Video: Lær at spille en A-mol (Am) akkord på guitar 2024, April
Anonim

Am-notasjonen tilsvarer noten i a-moll, vanligvis i gitarspill. Denne akkorden finnes oftest i sanger og er ganske enkel, så det er vanligvis med denne akkorden du begynner å lære å spille gitar. Det er flere måter å spille Am-akkorden på. Valg av metode avhenger av hvordan du foretrekker og hvilken lyd du liker best.

Hvordan spille en am akkord
Hvordan spille en am akkord

Bruksanvisning

Trinn 1

Den første metoden er den enkleste og vanligste. For å spille et Am-akkord, plasser pekefingeren på den andre strengen ved første bånd, og med mellom- og ringfingrene på den tredje og fjerde på den andre båndet. Slå på strengene og hør på hvor høyt de høres ut. Hvis noen av dem sitter fast, må du presse hardere. Fra denne posisjonen er det veldig praktisk å bytte til C-, E- og Am7-akkordene.

Steg 2

For noen låter må du noen ganger sette Am på baren. For å gjøre dette, hold alle strengene på 5. bånd med pekefingeren. Deretter klemmer du den femte strengen til den syvende båndet med ringfingeren, og den fjerde strengen der med lillefingeren. Sjekk om strengene er dempet. Å spille barre er litt vanskeligere enn den forrige metoden og krever mye øvelse slik at du lærer å spille akkorder tydelig, raskt og uten smerter i håndleddet.

Trinn 3

Capo vil bidra til å lette arbeidet ditt. Dette er en spesiell enhet designet for å klemme alle strengene på samme bånd. Sett den på 5. bånd og klem 5. og 4. streng på 7. med pekefingrene og langfingrene. Til tross for lettheten begrenser denne metoden imidlertid mulighetene for å spille gitar, siden du ikke hele tiden kan flytte den i løpet av en sang, og du må spille resten av akkordene i høyere oktaver, nærmere kortstokken.

Trinn 4

For tungrockmusikk kan du spille akkorder ved hjelp av den femte teknikken. Når det spilles på denne måten, brukes bare de tre eller fire strengene som gjør lyden høy og ganske tung. For å spille Am i femtedel, plasser pekefingeren på den sjette strengen på 5. bånd, og den 5. og 4. strengen med ringen og pinky fingre på den 7. Demp nå alle de andre strengene med pekefingerenes falanger, legg den på dem, men uten å trykke på. Skyv sakte over strengene og lytt: når de er riktig innstilt, skal bare de tre øverste strengene høres ut.

Anbefalt: