Hvordan Fange Gjedde Med Levende Agn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fange Gjedde Med Levende Agn
Hvordan Fange Gjedde Med Levende Agn

Video: Hvordan Fange Gjedde Med Levende Agn

Video: Hvordan Fange Gjedde Med Levende Agn
Video: Geddefiskeri med levende agn December 2019 2024, Kan
Anonim

Som en av de mest spennende og allsidige hobbyene har fisket vunnet hjertene til mange mennesker over hele verden. Jakt på rovfiskarter, spesielt på gjedde, er veldig populært blant sportsfiskere. Det er mange måter å fange dette listige og forsiktige rovdyret på, men det mest interessante er kanskje å fange en gjedde med levende agn.

Hvordan fange gjedde med levende agn
Hvordan fange gjedde med levende agn

Det er nødvendig

  • - takling for å fange levende agn: skede, vugge med et finmasket nett, finmasket tull, topp;
  • - vanlig eller spinnestang, eller "sirkler";
  • - snurrende hjul, metallkabler, tunge vekter og volumetriske flottører (når det gjelder fiske med snøre);
  • - trippel kroker, fiskelinje;
  • - båt (ved fiske med sirkler - obligatorisk).

Bruksanvisning

Trinn 1

Forbered gjedde fiskeutstyr. Hvis du vil fiske med en fiskestang, må du utstyre den på riktig måte. Velg en stang som er sterk og fleksibel nok. En spinnestang er ikke et dårlig alternativ, siden den er kompakt nok, men samtidig tillater lang støping. Installer en spinnrulle på stangen. Disse hjulene er utstyrt med en justerbar "skralle" som beskytter linjen mot å bryte under skarpe rykk av fisken. Rull 20-25 meter sterk linje med en diameter på ca. 0,4 mm på en spole. Fest en flett-, bly- og tredobbelt krok metallbånd til linjen. Ved fiske i sirkler, vind 1,5-2 meter fiskelinje rundt dem med en stålleder og en trippel krok på slutten. Det anbefales også å bruke en vask.

Steg 2

Få litt live agn. Rudd, dyster, mort, ungkarpe og abbor 6-10 cm lang er egnet som levende agn for gjeddejakt. Du kan fange slik fisk i dammer og grunne elver. Den enkleste måten er å bruke en barneseng eller topp. Tullfiske er mer plagsomt, men det kan gi et mye raskere resultat.

Trinn 3

Identifiser fiskeplasser. Gjedde skal jaktes i fôringsområdene. Slike soner er kystnære kratt av siv, holmer med vegetasjon midt i et reservoar, små bukter og bukter der yngel og liten fisk samles.

Trinn 4

Fiske etter gjedde med levende agn. Når du bruker en fiskestang, må du bare feste et levende agn til kroken, kaste og vente. Hvis det ikke er bitt innen 3-5 minutter, kaster du taklingen til et annet sted. Beveg deg langs gressklumper eller sivbed for å få øye på gjedden. Når du fisker med sirkler, må du utføre den sekvensielle installasjonen fra båten flere steder. Flytt mellom kretsene med jevne mellomrom, justere plasseringen og overvåke tilstanden til det levende agnet. Se på sirklene nøye for å oppdage en bit i tide.

Anbefalt: