DIY Kaldt Porselen

Innholdsfortegnelse:

DIY Kaldt Porselen
DIY Kaldt Porselen

Video: DIY Kaldt Porselen

Video: DIY Kaldt Porselen
Video: Листья розы из фоамирана /Стебель из холодного фарфора / DIY foamiran / craft 2024, Kan
Anonim

Kaldt porselen har ingenting å gjøre med den virkelige tingen oppvasken er laget av. Dette er et plastmateriale, som plasticine eller polymer leire, hvorfra du kan støpe små suvenirer og dekorative gjenstander for å dekorere plast, glass eller porselen. Selv nybegynnere kan lage dette fantastiske materialet hjemme, spesielt siden ingrediensene for produksjonen er tilgjengelige.

DIY kaldt porselen
DIY kaldt porselen

Kald porselenoppskrift

For å få kaldt porselen, tilbered deigen, et sett med produkter for å lage den kan kjøpes på ethvert supermarked. Du vil trenge:

- 1 kopp maisstivelse

- 1 glass PVA-lim;

- 2 ss sitronsaft;

- 1 ss olivenolje;

- 1 ss vaselin eller glyserin.

I tillegg trenger du en fet krem for å smøre overflater, hender og ferdig deig, en trespatel, plastfolie, en glasspanne til mikrobølgeovnen, en plastbeholder med lokk.

Hell PVA-lim, olivenolje, sitronsaft, vaselin eller glyserin i en glasspanne og bland alt veldig grundig til en homogen masse oppnås. Tilsett maisstivelse i blandingen og bland alt grundig med en trespatel. Deigen er klar, nå må du koke den.

Du kan lage kaldt porselen på en vanlig komfyr, men det er mye mer praktisk å gjøre denne prosedyren i mikrobølgeovnen.

Kald porselen matlaging

Sett mikrobølgeovnen på maksimal effekt, koketid 30 sekunder. Legg kokekaret med den tilberedte deigen. Fjern pannen etter 30 sekunder, bland blandingen grundig med en trespatel med klokken. Mikrobølgeovn i ytterligere 30 sekunder med maksimal effekt. Bland alt igjen.

Sett deretter kraften på 600 og sett oppvasken i 30 sekunder, bland deigen og gjenta prosedyren. Totalt tar det bare 5 minutter å lage kald porselen i mikrobølgeovnen. Den ferdige deigen skal være tyktflytende og krølle seg på en slikkepott.

Etter tilberedning kan det dannes en skorpe på overflaten, som må fjernes og kastes.

Smør arbeidsflaten og hendene med en fettkrem. Enhver hånd- eller ansiktskrem kan brukes. Fordel massen og kna som en vanlig deig. Mens det er varmt, gjør du det gjennom et håndkle. Deretter, når deigen er avkjølt, elter du med hendene. Jo lengre og grundigere du elter, jo mer duktilt blir det kalde porselenet.

Du kan begynne å forme gjenstanden umiddelbart etter klargjøring av det kalde porselenet. Men den kan være klargjort for fremtidig bruk. Smør folie eller en hvilken som helst plastpose med krem, pakk massen inn i den og legg den i en plastbeholder.

For å få flerfarget kaldt porselen må du male det med akryl- eller oljemaling. Del massen i flere biter, tilsett maling og knead til en jevn farge oppnås. Du kan også male det ferdige produktet i de ønskede fargene.

Anbefalt: