Hvordan Blande Essensielle Oljer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Blande Essensielle Oljer
Hvordan Blande Essensielle Oljer

Video: Hvordan Blande Essensielle Oljer

Video: Hvordan Blande Essensielle Oljer
Video: Derfor vil du bruke Eteriske Oljer i hverdagen og 20 tips u0026 triks! 2024, Kan
Anonim

Det er et stort antall essensielle oljer, omtrent 300 typer av dem er mye brukt i aromaterapi. Sammensetningen av oljer kan omfatte mer enn 2000 komponenter, så de har ofte flere medisinske egenskaper samtidig, men blandinger laget av flere typer oljer er enda mer nyttige. For å blande essensielle oljer ordentlig og forbedre effekten, må du følge følgende regler.

Hvordan blande essensielle oljer
Hvordan blande essensielle oljer

Bruksanvisning

Trinn 1

Den viktigste regelen for tilberedning av en blanding er at oljer ikke kan brukes i sin rene form, de må fortynnes med baseoljer. Før du starter eksperimentene, anbefales det å lese den spesialiserte litteraturen for å finne ut hva bestemte oljer brukes til og hvilke negative effekter de har (for eksempel om de forårsaker allergi). Da må du finne ut hvilke oljer som kan blandes med hverandre for ikke å nøytralisere effekten, men tvert imot for å få en sterkere terapeutisk effekt.

Steg 2

Først kan det være for arbeidskrevende å lese litteratur for å studere og huske aromaens egenskaper. Men etter noen dager vil du legge merke til at blanding av essensielle oljer vil bli mer og mer interessant for deg.

Trinn 3

For å blande flere typer oljer trenger du spesielle redskaper, en tannpirker eller noe annet som er egnet for omrøring. For å unngå å forurense den resulterende blandingen, må du sørge for at verktøyene dine holdes rene. Husk den grunnleggende regelen: først må du fylle ut baseoljen, og først da - essensielle oljer. Den mest ideelle andelen: for 100 gram vanlig olje, ca 15-20 dråper essensiell olje. Før du blander, må du vaske hendene og sjekke rommet for fremmed lukt.

Trinn 4

Lær først hvordan du tilbereder blandingene etter en streng oppskrift. Å lage en ny blanding er en veldig kreativ innsats. Du må ha nok praktisk erfaring til å subtilt føle aromaene, for å kunne forutsi deres oppførsel over tid. Hvis du endrer forholdet mellom essensielle oljer i en blanding feil, kan det ødelegge aromaen.

Trinn 5

For å bevare aromaen til den resulterende blandingen, bruk følgende regel, som er mye brukt i parfymeri. Dette er inndelingen av alle dufter i toner: lav, middels og høy. De lave er de mest vedvarende aromaene, de midterste er koblingen mellom de øvre og nedre, og de høye er de aromaene vi føler først.

Anbefalt: