Hvorfor Du Ikke Kan Holde Orkideer Hjemme

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor Du Ikke Kan Holde Orkideer Hjemme
Hvorfor Du Ikke Kan Holde Orkideer Hjemme

Video: Hvorfor Du Ikke Kan Holde Orkideer Hjemme

Video: Hvorfor Du Ikke Kan Holde Orkideer Hjemme
Video: Orkideer stopper aldrig Fantastisk. Miltoniopsis, Papiopedilum Maudi, Dendrofalenopsis ... 2024, April
Anonim

Mange blomsteravlere dyrker orkideer på vinduskarmene sine, fordi det er veldig vakkert, søtt og kan forvandle interiøret. Imidlertid er denne blomsten ikke så enkel som den virker. Noen eksperter hevder at det ikke kan oppbevares i huset.

hvorfor du ikke kan holde orkideer hjemme
hvorfor du ikke kan holde orkideer hjemme

Objektive grunner

Det har ikke vært noen spesifikke studier om det er farlig å holde orkideer. Planteoppdrettere har imidlertid gjentatte ganger overbevist om at disse blomstene er energivampyrer. Det er en enkel forklaring på dette: av natur er nesten alle orkideer epifytter. Nei, de er ikke parasitter. Selv om blomster vokser bedre på kroppen til en støtteplante, bruker de bare den til å støtte stilkene. Fuktigheten og næringsstoffene til orkideen er hentet fra miljøet. Det gjør også energien for veksten din. Og hvem er de viktigste reprodusentene av slike? Mennesker og kjæledyr. Det er ikke overraskende at en person som er i samme rom med orkideer i lang tid, føler en sammenbrudd.

Eksperter mener at blomstrende orkideer ikke skal holdes i huset, spesielt ikke på soverommet. Fra knoppene som blir frigitt av blomstene, kommer det en spesiell aroma som kan forårsake søvnløshet, økt tretthet, hodepine og hyppige angrep av søvnlammelse hos en person. Og også gjøre ham mer utsatt for depresjon og stress, irritabel. Derfor er planten bedre, hvis du dyrker den, for å ta den ut til balkongen eller loggiaen, til hagen.

vakker orkide i en gryte
vakker orkide i en gryte

Folkete varsler og overtro

I følge populær tro kan ikke en orkide holdes i et hus, fordi den er i stand til å drive alle menn ut av den. Dette er imidlertid ikke helt sant! For menn er blomsten farlig bare fra den ene siden: den gjør dem myke og altfor følsomme. Som et resultat blir menn mer sårbare for moderne kvinnelige rovdyr. Begynner å se "til siden" oftere. Hvis du ikke vil føle konsekvensene av en slik plantes effekt på en elsket, men ønsker å dyrke orkideer, må du bare plassere blomster i de rommene der den elskede er minst av alt. Det er verdt å merke seg at det også er umulig for spesielt inntrykkelige og overtroiske mennesker å holde en orkide i huset - av ganske forståelige grunner.

Er det noen gode varsler om orkideer?

Selvfølgelig har. De vil bli brakt av alle som elsker orkideer, og til tross for alle overtro og fordommer vokser hjemme. Så det antas at disse blomstene er i stand til å tiltrekke seg materiell rikdom, kjærlighet, suksess i virksomheten og en rask karriereutvikling i livet til eieren. De kan også bidra til å bli kvitt latskap og gi ekte lykke. Imidlertid er alt dette bare i ett tilfelle - hvis planten blir passet ordentlig. Merk: orkideen er veldig følsom for folks følelser. Hvis du elsker henne, vil hun takke deg med frodig blomstring. Alle ting vil gå greit. Hvis du begynner å forholde deg til blomsten fordi, så langt, vil ikke de negative konsekvensene få deg til å vente.

Anbefalt: