Hvordan Spille Bassgitar

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Spille Bassgitar
Hvordan Spille Bassgitar

Video: Hvordan Spille Bassgitar

Video: Hvordan Spille Bassgitar
Video: El-bass: Fingerspill 2024, Mars
Anonim

Bassgitaren er en del av pop-jazz- og rockband, verk av disse sjangrene gjør sjelden det uten. Til tross for den tilsynelatende enkelheten er det vanskelig, men interessant å spille på dette instrumentet. Mestre det grunnleggende om å spille bass.

Hvordan spille bassgitar
Hvordan spille bassgitar

Det er nødvendig

  • Basgitar
  • Kombiforsterker
  • Kabel

Bruksanvisning

Trinn 1

Koble instrumentet til nettverket. Lær å holde bassen riktig. Det er tre hovedstillinger. Den første er på brystnivå. Denne variasjonen er populær blant jazz og sekstrede instrumenter, og er også nyttig for å slå.

Den andre metoden - på midjenivå - er praktisk for å spille med et valg, men gjør det vanskelig å slå. Stillingen er populær blant rockemusikere.

Den tredje posisjonen er på kne nivå. Det er praktisk å leke med slag, det ser imponerende ut, men det er umulig å spille tapping.

Velg det alternativet som passer deg best.

Steg 2

Vær oppmerksom på høyrehendt forestilling. Spill med fingrene eller et valg, avhengig av musikkstilen og effekten du vil ha. Hvis du skal leke med fingrene, må du kutte neglene korte for å unngå unødvendige overtoner. Utforsk tre alternativer for håndposisjonering i fingerspill. I den første varianten hviler ikke hånden mot lydplaten, fingrene berører strengene bare med spissene. Metoden er vanskelig å forstå, men gir større håndmobilitet.

Når du spiller den andre metoden, hviler du kanten av håndflaten din på dekk, strenger eller bro. Dette vil gjøre det vanskeligere å jamse strengene i pizzicato.

I det tredje tilfellet kan du hvile tommelen på pickupen eller broen. Sørg for å veksle fingrene riktig når du utfører noen av metodene ovenfor.

Trinn 3

Å spille med et valg gir en lysere og høyere lyd. Finn et valg som ikke glir ut av hendene dine og leverer lyden du har forventet. Du kan hvile hånden på hentingen.

Trinn 4

Mestre slagteknikken - et skarpt slag med tommelen på strengen. Å slå nakken gir en original lyd.

Trinn 5

Tappeteknikken innebærer å bruke begge hender til å spille notater på gripebrettet. Slå strengen over den aktuelle båndet med fingeren (ikke rykk som vanlig). Denne metoden kalles også piano. Spill bass med venstre hånd og rytme med høyre.

Trinn 6

Utvikle din venstre håndsteknikk. Hold strengen mellom de to båndene med fingrene på fingrene (gapet mellom dem kalles båndet og har et tall). Hold strengen fast nok til å høres når du blir plukket med høyre, men ikke mer. Å holde nede for hardt vil føre til notater som er for høye. Bruk dine frie fingre til å dempe strenger som ikke skal høres ut, spesielt når du slår.

Trinn 7

Bytt bånd med en enkel byste eller glid (skyv fingeren langs den pressede snoren langs nakken).

Trinn 8

Mestre den oppadgående legato-teknikken. For å gjøre dette, trykk streng streng, med et slag, flere bånd over lyden produsert av høyre hånd.

Trinn 9

Når du spiller "fallende legato", hold nede to bånd på samme streng (helst ikke på rad), spill den første lyden med høyre hånd. Fjern så brått fingeren på venstre hånd som klemmer strengen i stedet for denne lyden. Hold den andre fingeren på plass.

Trinn 10

En "pull-up" oppnås hvis den fastspente strengen trekkes over nakken.

Trinn 11

For å spille naturlige harmonier, berør stedet der strengen deler seg i to, tre, fire osv. Med venstre hånd. deler (bånd nr. 5, 7, 12, 17, 19). Strengen skal ikke bøyes. Trekk i strengen med høyre hånd og fjern venstre hånd.

Anbefalt: