Hvordan Skrive En Kunngjøring

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Skrive En Kunngjøring
Hvordan Skrive En Kunngjøring

Video: Hvordan Skrive En Kunngjøring

Video: Hvordan Skrive En Kunngjøring
Video: Problemløsende metode 2024, Kan
Anonim

En kunngjøring eller kommentar er den viktigste delen av enhver artikkel. I kunngjøringen blir leseren presentert for et sammendrag av artikkelen, dens betydning og formål. Det vil si at etter å ha lest kunngjøringen, må leseren forstå om det er verdt for ham å kaste bort tid og lese hele artikkelen i sin helhet. Du kan uendelig og vedvarende telle opp alle reglene og nyansene ved å skrive kunngjøringer. Men i utgangspunktet må du holde deg til følgende tips.

Hvordan skrive en kunngjøring
Hvordan skrive en kunngjøring

Bruksanvisning

Trinn 1

Husk at kunngjøringen ikke er en gjenfortelling av teksten. Derfor er det ekstremt viktig å ekskludere sitering av originalen uten anførselstegn. Du bør heller ikke bruke uttrykkene "Jeg tror", "Jeg tror", fordi smaken til enhver person er subjektiv.

Steg 2

Det du liker, er kanskje ikke interessant for andre mennesker. Derfor er det i kunngjøringen nødvendig å vise essensen av artikkelen så tydelig som mulig uten din mening om det. Du kan imidlertid bruke anmeldelser hvis kilder er kjent med artikkelen din og er litt populære.

Trinn 3

Kunngjøringen din bør være forståelig for alle lesere, så hvis det er mange vitenskapelige ord og komplekse uttrykk i den, vil populariteten reduseres merkbart, noe som ikke er ønskelig for en artikkel av høy kvalitet. Prøv å unngå klisjeer og allmennkunnskap.

Trinn 4

Det er ikke veldig velkommen å ha informasjon som ikke er relatert til den kommenterte artikkelen, samt overflødig informasjon. Du må følge en kunstnerisk, nøytral eller vitenskapelig stil (hvis artikkelen antyder dette).

Trinn 5

Kunngjøringens størrelse skal være 150-500 tegn med mellomrom.

Trinn 6

Bruk aldri ord eller setninger med store bokstaver, det vil si med Caps Lock-knappen på. Slike tekster er vanskelige å lese, de irriterer bare Internett-brukere.

Trinn 7

Skriv kunngjøringen din riktig. Ikke håp at en analfabetisk skrevet kunngjøring "vil fungere uansett." Hvis du begynte å skrive en kommentar, så gjør det bra. Som en siste utvei kan du henvende deg til kunnskapsrike mennesker eller sjekke ord i MS Word.

Trinn 8

Hvis det er mulig å bruke et bilde, må du legge det til. Fargerike bilder tiltrekker alltid lesere og får dem til å klikke på lenken for å lese artikkelen, selv om kunngjøringen ikke er veldig interessant.

Anbefalt: