Gjødsel For Innendørs Planter

Innholdsfortegnelse:

Gjødsel For Innendørs Planter
Gjødsel For Innendørs Planter

Video: Gjødsel For Innendørs Planter

Video: Gjødsel For Innendørs Planter
Video: Slik gjødsler du grønne planter 2024, Kan
Anonim

Eventuelle råd og anbefalinger om bruk av gjødsel til blomster, som beskriver de nødvendige mineralene og sporelementene som er nødvendige for dem, ville ikke være komplette uten oppskrifter for å komponere gjødsel til inneplanter. Det er absolutt mulig (og noen ganger nødvendig) å bruke spesialgjødsel kjøpt i en butikk, men akk, realitetene i livet vårt er slik at det er umulig å være 100% sikker på kvaliteten på disse stoffene.

Gjødsel for innendørs planter
Gjødsel for innendørs planter

Bruksanvisning

Trinn 1

Mineralgjødsel

For dekorative løvfellende inneplanter

For en liter vann:

Superfosfat (enkelt) - 0,5 gram

Ammoniumnitrat - 0,4 gram

Kaliumnitrat - 0,1 gram

Det anbefales å mate plantene med denne løsningen en gang i uken.

For blomstrende innendørs planter

For en liter vann:

Superfosfat (enkelt) - 1,5 gram

Ammoniumsulfat - 1 gram

Kaliumsalt (konsentrasjon 30..40%) - 1 gram

Vann en gang i uken.

Alle ovennevnte ingredienser er ganske rimelige, og du kan kjøpe dem i mange butikker for gartnere og sommerboere.

Steg 2

Enkel mullein gjødsel

For å forberede denne gjødselen, fyll den ene delen av mulleinen med to deler vann og la den gjære. Etter at løsningen har gjæret, fortynner vi den 5 ganger. Vi spiser en gang i uken. Denne gjødselen er egnet for både blomstrende og dekorative løvplanter. Når du mater blomstrende planter i spirende og blomstrende periode, kan du legge til 1 gram superfosfat til 0,5 liter gjødsel.

Trinn 3

Nettlebasert gjødsel

Hell hundre gram fersk brennesle med en liter vann og insister i en forseglet beholder i 24 timer. Den resulterende infusjonen filtreres og fortynnes 1:10. En slik løsning er et veldig godt gjenopprettende middel for berikelse og restaurering av utarmet land. I stedet for ferske nesler kan du bruke tørkede nesler (5 ganger mindre).

Noen av komponentene i mineralgjødsel, hvis de ikke er giftige, er ikke helt ufarlige for kroppen. Derfor er det bedre å tilberede dem i ikke-boliglokaler, og absolutt ikke på kjøkkenet. Kjøkkenbenken er ikke akkurat det rette stedet å lage dem. Når du bruker organisk gjødsel til innendørs planter, må du huske at lukten fra dem ikke ozoniserer luften i rommet i det hele tatt. Derfor er det best å utføre slik gjødsling i et godt ventilert område eller når inneplanter er ute om sommeren.

Anbefalt: