Hvordan Knytte Pointe Sko

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Knytte Pointe Sko
Hvordan Knytte Pointe Sko

Video: Hvordan Knytte Pointe Sko

Video: Hvordan Knytte Pointe Sko
Video: knyte sko 2024, Kan
Anonim

Pointe-sko, eller med andre ord ballettsko, i den form de selges i spesialforretninger, vil helt sikkert reise et spørsmål fra lekmannen som er uerfaren i ballett: hvordan holder de seg på ballerinas føtter, hvordan binder de pointe sko? De har tross alt ingen strenger!

Hvordan knytte pointe sko
Hvordan knytte pointe sko

Bruksanvisning

Trinn 1

Pointe-sko har ikke bånd, snørebånd eller bånd. Dette gjøres slik at ballerina eller kommode kan sy bånd av ønsket farge til selve pointe-skoene. Valget deres avhenger vanligvis av fargen på leggings der ballerina utfører en bestemt dans. Bånd er tilpasset dem. Ofte er selv pointe-skoene malt i samme farge som leggings for å visuelt forlenge ballerinabeinet og slik at de flerfargede leggings, bånd og pointe-sko ikke distraherer betrakteren fra hans viktigste yrke - kontemplasjon av skjønnheten av dansen. Men dette gjelder forestillinger på scenen, og bånd i alle farger er egnet for øvelser.

Steg 2

Bånd til pointe sko bør velges ikke bare etter farge, men også av noen andre indikatorer. Først kvaliteten. Forsikre deg om at tapen er tett og sterk nok. Silkebånd fungerer bra. For det andre bredden. Den skal være 3, 5–4 cm, ikke mer og ikke mindre, slik at for bred tape ikke hindrer bevegelser, og for smal ikke kutter inn i benet.

Trinn 3

Skjær fire stykker på ca 30 cm hver fra teipetøsten. De ekstra centimeterene kan deretter kuttes av. Brenn endene på båndet over ilden slik at de ikke blomstrer. Ta pointe-skoene og bøy baksiden av den som en gammel utslitt joggesko. Sy bånd til høyre og venstre i brettene.

Trinn 4

Du kan ta på deg pointe sko mens du sitter eller står. Sett pointe på beinet. Plasser foten på tåen. Kryss båndene foran og pakk dem rundt ankelen. Kryss båndene en gang til bak og før båndene tilbake til fronten. Stram stroppene stramt nok, men ikke for mye, slik at de ikke skjærer hardt inn i benet ditt. Fest båndene i en blind knute på innsiden av ankelen og skjul endene på båndet slik at de ikke kommer i veien under føttene.

Trinn 5

Senk foten ned til hælen og sjekk hvor behagelig du er, om du trenger å løsne knuten eller tvert imot trekke den strammere. Hvis du er fornøyd med resultatet, gjør du det samme med andre pointe.

Anbefalt: