Hvordan Synge I Kor I

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Synge I Kor I
Hvordan Synge I Kor I

Video: Hvordan Synge I Kor I

Video: Hvordan Synge I Kor I
Video: Vil du synge i kor med Egil? 2024, April
Anonim

De fleste lærer det grunnleggende om korsang under skolemusikkundervisningen. Men en virkelig begavet lærer i korekunst finnes ikke i noen av utdanningsinstitusjonene. I tillegg manifesterer ikke ønsket om å synge seg i ungdomsårene eller i barndommen. Bevissthet om verdien av denne kunsten kommer gjennom årene. Imidlertid har de også en sjanse til å lære å synge og ta en plass i koret.

Hvordan synge i kor
Hvordan synge i kor

Det er nødvendig

  • - spiller med innspilt musikk
  • -solfeggio lærebok
  • - datamaskin med Guitar Pro eller Note Worthy Composer
  • - synthesizer eller virtuelt piano keyboard
  • - korsirkel

Bruksanvisning

Trinn 1

Bestem repertoaret du vil fremføre. Kormusikk kan være sekulær eller åndelig. Hvis du er mer opptatt av sekulære verk, kan du besøke nærmeste kulturhus. Hvis du liker hellig musikk, gå til tempelet. Det er amatørkor i mange menigheter. Selv om kirken din ikke har en slik gruppe, blir du bedt om og forklart hvor den er.

Steg 2

Klassene krever uansett forberedelse. Start med notater, spesielt hvis du aldri har studert dem. Last ned programmer som Guitar Pro eller Note Worthy Composer, for eksempel. De vil gi en ide om det grunnleggende om musikalsk notasjon. Det er flott hvis du har en synthesizer eller et piano hjemme.

Trinn 3

Begynn å lære musikalsk notasjon med varigheter. Lær hva halvparten, kvartalet, hele notatet osv. Er, hvordan de skrives. Husk notatstørrelsene og les om betydningen av hvert nummer, som er skrevet helt i begynnelsen av notelinjen. Bla gjennom solfeggio-læreboka, klapp eller trykk på noen få øvelser.

Trinn 4

Lær plasseringen av diskanten på staven. Hvis du er eier av lav stemme, behersker du også bassnøkkelen - det er en sjanse for at delene dine blir skrevet i den. Med programmene nevnt ovenfor vil du få en ide om tastene. Lær å knytte en bestemt lyd til et notat. Kunnskap om harmoniske konstruksjoner vil øke hastigheten og forenkle læring og sang i kor. Studiet av musikalsk notasjon bør foregå parallelt med sangundervisningen. Solfeggio undervises også i noen korgrupper.

Trinn 5

Syng mer for deg selv. Ta opptak av sanger du er kjent med og syng med til utøverne. Lytt til melodien veldig nøye, skriv inn på riktig sted og syng ferdig samtidig med sangeren. Dette vil hjelpe deg med å raskt lære å forholde stemmen din til stemmen til resten av koret.

Anbefalt: