Jay Sean: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Innholdsfortegnelse:

Jay Sean: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv
Jay Sean: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Video: Jay Sean: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Video: Jay Sean: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv
Video: Как живёт Даниил Глейхенгауз - главный хореограф фигурного катания 2024, Kan
Anonim

Jay Sean er en britisk sanger med indiske røtter, en internasjonalt populær utøver, kjent for sitt veldedighetsarbeid, mannen til den berømte amerikanske sangeren Tara.

Jay Sean: biografi, kreativitet, karriere, personlige liv
Jay Sean: biografi, kreativitet, karriere, personlige liv

Biografi

Den fremtidige sangeren ble født i det store shoppingområdet i London Huanslow 26. mars 1981 i en familie av innvandrere, Punjabi Sikhs Sharana og Bindi Jhoti. Familien flyttet snart til fororten Southall, hvor Jay først begynte å være kreativ mens han studerte på Latimer High School.

Det fulle navnet på den berømte sangeren er Kamaljit Singh Jhuti. 11 år gammel skapte han sammen med fetteren sin hiphop-duetten "Compulsive Disorder", med scenenavnet Nicky J, og snart kalte alle rundt ham gutten bare Jay.

Jay studerte bra, fikk gode karakterer i de fleste fag, og gikk etter skolen inn på University of London for å studere medisin. Og i 2003 droppet han fra skolen for musikk, og la til prefikset "Sean" til pseudonymet "J", et kjærlig kallenavn for "stolthet".

Karriere

Jay spilte inn flere sanger alene, og ett spor falt i hendene på Rishi Rich, en berømt indisk-britisk produsent, som inviterte den talentfulle fyren til å delta i sitt nye prosjekt. Slik ble Rishi Rich Project født, og bandets første opptreden fant sted i 2003 på plattformen til Asian Underground-festivalen. Sangen Dance with You ble en absolutt hit og etter det signerte Jay Sean en stor avtale med Virgin Records.

I 2004 ga Jay ut sitt debutalbum, Me Against Myself. Til tross for at salget i Storbritannia var lavt, ble denne samlingen i India en suksess i flere år, og formørket alle andre musikalske nyvinninger. Den har solgt over to millioner eksemplarer av albumet.

I 2005 dukket Jay Sean opp i Bollywood voksenkomedie "Cool Company", og ble samtidig kjent for å ha skrevet sanger til noen filmer. I februar 2006 forlot Jay Virgin Records og begynte å jobbe hardt med sitt andre album. Etter å ha signert en avtale med 2Point9 Records presenterte sangeren fansen en samling sanger som hørtes ut i en helt ny stil og ble kjent over hele verden for sine uvanlige komposisjoner.

Med et ord gikk Seans karriere oppover. Han kombinerte dyktig orientalske motiver med moderne europeisk musikk, gjorde konstante oppdagelser og ga en ny lyd til klassiske melodier. I 2008 signerte Jay til et amerikansk hip-hop-fokusert label Cash Money Records. Fellesarbeidet fortsatte til 2016. Sangeren fortsetter å lage musikk i dag, i 2018 var det to sanger: "Emergency" og "Say Something".

Offentlig og privatliv

Jay Sean samarbeider med Aga Khan Foundation, en privat stiftelse som søker å sikre fremveksten og utviklingen av prosjekter som tar sikte på å utrydde fattigdom, analfabetisme og sykdom i de fattigste landene i Asia, Afrika og Midtøsten. Sangeren opptrer ofte på veldedighetskonserter, er medlem av Child Hunger Ends og oppfordrer folk til å ta dyr ikke fra barnehager, men fra tilfluktsrom. I tillegg går han på forskjellige britiske skoler, og oppfordrer barn til å studere musikk og utdanning. Med et ord er dette en ekte idol for moderne ungdom, en person ikke bare kreativ, men også veldig aktiv.

I august 2009 ble Tara Prashad, en amerikansk modell og sanger, kona til Jay, og i desember 2013 fikk stjerneparet datteren Aiva Loven Kaur Dhzhuti.

Anbefalt: