Hvordan Veve En Nøkkelbånd

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Veve En Nøkkelbånd
Hvordan Veve En Nøkkelbånd

Video: Hvordan Veve En Nøkkelbånd

Video: Hvordan Veve En Nøkkelbånd
Video: DIY Miniature Baby for Barbie 2024, Kan
Anonim

En nøkkelbånd er et ornament til en kniv, vevd av en ledning eller hyssing. Imidlertid utfører nøkkelbåndet ikke bare en dekorativ funksjon. For eksempel gjør det det mer praktisk å bruke kniver med korte eller smale håndtak. Å veve en nøkkelbånd er ganske enkelt - alt du trenger er riktig materiale og kunnskap om flere veveteknikker.

Hvordan veve en nøkkelbånd
Hvordan veve en nøkkelbånd

Det er nødvendig

  • - ledning eller tynn snor;
  • - kniv.

Bruksanvisning

Trinn 1

Velg et materiale. Det er bedre å veve nøkkelbåndet fra en syntetisk ledning, siden dette materialet er slitesterk og ikke råtner av fuktighet. I tillegg kan endene på den syntetiske ledningen smeltes ned for en sikrere passform enn den tradisjonelle endeknuten. Det anbefales å velge en blonderrund, ikke flat. Ledningens lengde og tykkelse bestemmer de fremtidige dimensjonene til produktet, for eksempel for en voluminøs og kort snor, bør det velges en grov og tykk ledning på opptil 50 cm. Gress eller snø.

Steg 2

Ta kniven du vil feste snoren på. Det skal være et hull i enden av knivhåndtaket for å feste snoren. Noen små kniver med metallhåndtak har en spesiell løkke. Hvis det ikke er noen sløyfe eller hull i kniven din, må du forsiktig bore et hull på opptil 5 mm i diameter.

Trinn 3

Ta to ledninger på ca. 25 cm. De kan være i samme farge, men nøkkelbånd, vevd av flerfargede tau, ser mye mer elegante ut. Før en av ledningene gjennom hullet i knivhåndtaket og knytt en enkel knute til midten av den andre ledningen.

Trinn 4

Vev de resulterende fire ledningene i et bur. For å gjøre dette er det nødvendig å legge alle endene oppå hverandre i rett vinkel, slik at hver forrige ledning går under den foran. Stram vevingen tett nok, jo strammere ledningene er flettet inn i produktet, jo bedre og slitesterkere vil nøkkelbåndet være.

Trinn 5

Knyt en knute på slutten av snoren. Trim kutteendene eller skjul dem inne i produktet. Du kan smelte dem på forhånd for å forhindre at produktet blomstrer. Det skal imidlertid huskes at den smeltede nøkkelbåndet ikke vil kunne oppløses hvis ønskelig, og må bare kuttes fra håndtaket.

Anbefalt: