Husplanter. Dekembristpleie Om Høsten Og Vinteren

Husplanter. Dekembristpleie Om Høsten Og Vinteren
Husplanter. Dekembristpleie Om Høsten Og Vinteren

Video: Husplanter. Dekembristpleie Om Høsten Og Vinteren

Video: Husplanter. Dekembristpleie Om Høsten Og Vinteren
Video: Sådan omplanter du stueplanter 2024, Kan
Anonim

I den kalde årstiden mangler vi mer enn noensinne lyse farger som kan vekke en gnist av liv, nye inntrykk og bare godt humør. Blomster er den beste måten å gjøre dette på. Nemlig Decembrists, eller som de heter på en annen måte - jul.

Decembrist
Decembrist

Decembrist er en skogskaktus, men i motsetning til sine andre kaktuser, liker han ikke den brennende solen, det er vanskelig å gjøre uten vann og er helt ufarlig med tanke på at den ikke har torner. Navnet "Decembrist" taler for seg selv. Tross alt er det tid for deres viktigste blomstring, som faller i desember-januar.

For at en skogskaktus skal kunne glede seg over nyttårsferien med sine egne fargerike knopper, må du vite de grunnleggende reglene for omsorg for denne fantastiske blomsten. Spesielt om høsten og vinteren. For at bushen skal muntre deg opp med blomstringen i den kalde årstiden, trenger den pleie hele året. Og når du observerer alle preferansene til denne kaktusen, kan du få en bonus i form av en andre og til og med tredje blomstring. Når man legger merke til fallne blader og visner av en blomst, kan man forstå at dette er signaler om skade på rotsystemet. Infeksjon av dette skjer ved inntrengning av parasitter i jorda eller svake deler av planten. I dette tilfellet oppstår slike ubehagelige sykdommer som sen rødme, fusarose eller fytium. Klumper på en hvit plante indikerer en melkebug. I dette tilfellet, i tillegg til medisiner, bør du huske på vanning og ikke oversvømme planten.

For å gjenopprette en syk Decembrist brukes vanligvis soppdrepende midler og andre lignende preparater. Det bør også huskes at kaktusgryten ikke skal være for romslig.

Ikke overdriv det med vanning, så vel som for solrik side av verden. Den beste siden er øst.

Det er nødvendig å kutte av knoppene som allerede har gledet deg og har bleknet.

Bilde
Bilde

Omsorg for et juletre om vinteren og høsten er en endring i temperatur, vanning og fôringsmetoder. Feilen til mange amatørgartnere er det uimotståelige ønsket om å "mate" Decembrist så mye som mulig før blomstring. I intet tilfelle skal dette gjøres! Fôring av blomsten må gjøres om sommeren og våren med en blanding av kalium, fluor og nitrogen oppløst i vann, men ikke om vinteren.

Det kommer en periode der det gjenstår en måned før knoppene dukker opp, noe som betyr at det er nødvendig å slutte å mate. I høstperioden, når julebusken får styrke før blomstring (september-november), bør temperaturregimet være +12 - +16 grader. Høst-vinterperioden er veldig viktig for denne planten. Dette er en sovende periode. På dette tidspunktet bør du ikke bare endre blomstenes habitat i rommet, men til og med rotere den i forskjellige retninger. Dette er spesielt viktig i perioden før dannelsen av de første knoppene, siden blomsten i ugunstige forhold er tvunget til å slippe dem. Nå vet du de grunnleggende nyansene i å ta vare på Decembrists. Gjør dem i praksis, og i takknemlighet for omsorg og flid vil juletreet takke deg med fantastiske lyse farger av blomstene.

Anbefalt: