Hvordan Lodde På En Loddestasjon

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lodde På En Loddestasjon
Hvordan Lodde På En Loddestasjon

Video: Hvordan Lodde På En Loddestasjon

Video: Hvordan Lodde På En Loddestasjon
Video: loddekurs 2024, April
Anonim

Lodding er prosessen med å skape mekanisk eller elektrisk kontakt mellom metalloverflater som tåler visse mekaniske påkjenninger. For effektiv lodding er det ikke nok å bare varme opp en overflate med tinn og feste til en annen overflate; en forutsetning for pålitelig kontakt er likeverdigheten av temperaturene til delene som skal loddes. Og det er mulig å oppnå lodding av høy kvalitet bare ved å bruke riktig verktøy, hvorav den ene er en loddestasjon.

Hvordan lodde på en loddestasjon
Hvordan lodde på en loddestasjon

Det er nødvendig

  • - Loddestasjon;
  • - fluks;
  • - lodde;
  • - nipper;
  • - tang;
  • - pinsett;
  • - kniv.

Bruksanvisning

Trinn 1

Forstå fordelene med en loddestasjon fremfor et konvensjonelt loddejern. Stasjonen har et justerbart oppvarmingsområde som minimerer risikoen for å brenne komponentene som skal loddes. Det er en funksjon å opprettholde en konstant temperatur på spissen, som derved beskytter den mot utbrenthet, som et resultat reduseres kostnadene for forbruksvarer. Et annet særtrekk ved loddestasjonen er tilstedeværelsen av et stativ og et bad for en rengjøringssvamp. Prisene for gode loddestasjoner starter på rundt 800 rubler, men denne kostnaden blir mer enn oppveid av de beskrevne fordelene.

Steg 2

Når du velger en loddestasjon, må du først og fremst fokusere på kraften til loddejernet. For lodding av kretskort er en effekt på 25-40 watt tilstrekkelig. Hvis du trenger å lodde ledninger med et tverrsnitt på flere millimeter, vil selvfølgelig ikke 100 W være nok. Valget avhenger av arbeidet du bruker loddestasjonen til.

Trinn 3

Før du fortsetter med lodding, bør du også bestemme forsyningsspenningen. Hvis du bruker standard spenning for Russland (220 V, 50 Hz), bruk en stasjon med riktige parametere. For lodding i en bil eller steder der det elektriske nettverket ikke er tilgjengelig, bruk enheter med en strømforsyning på 12-24 V.

Trinn 4

Før du begynner å lodde, velg formen på loddetinnspissen. Denne parameteren er av avgjørende betydning ved lodding av kretskort. I dag tilbys et bredt utvalg av tips for loddestasjoner: i form av kniver, kjegler, nåler og så videre. Det er ønskelig å kunne velge for å avgjøre etter erfaring hvilke former og størrelser på spissen som er mer egnet for forskjellige typer lodding.

Trinn 5

Etter å ha klargjort loddeutstyret, skaff deg forbruksvarer. Du trenger en oksydfjerningsfluks og loddetinn. Når du velger en fluks, må du ikke begrense deg til tradisjonell kolofonium, i det moderne markedet kan du velge et bredt spekter av flukser som kan vaskes av med vanlig vann, ikke ødelegge spissen av loddejernet og gi lodd av høy kvalitet. Det er best hvis du bruker fluksen i en sprøytelignende pakke, den er praktisk for lodding.

Trinn 6

Bruk loddetråd 1-5 mm til lodding. Flerkanalsoldater er utbredt i dag, når en rekke flukskanaler er plassert inne i tinntråden, noe som sikrer lodding av høy kvalitet.

Trinn 7

Bruk en spissaktivator når du lodder. Det er nødvendig å forlenge levetiden til loddestasjonen. Senk spissen i krukken med aktivatoren før hver lodding og etter endt arbeid. I dette tilfellet dannes et beskyttende belegg på spissen, som beskytter verktøyet mot karbonavleiringer.

Trinn 8

Ha et håndverktøy tilgjengelig, uten hvilket lodding kan være vanskelig: en skarp kniv, trådkuttere, tang, pinsett. Installer belysningen riktig: lyset skal falle slik at hånden med loddejernet ikke dekker loddepunktet.

Trinn 9

Den generelle teknologien for produksjon av lodding ved hjelp av en loddestasjon skiller seg ikke fra arbeid med et konvensjonelt loddejern. Mye avhenger av de spesifikke forholdene, arten og størrelsen på komponentene som skal kobles til. En betydelig forskjell er at arbeid med en loddestasjon gir større komfort, høy arbeidseffektivitet og en tilsvarende loddekvalitet.

Anbefalt: