Hvordan Lodde Messing

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lodde Messing
Hvordan Lodde Messing

Video: Hvordan Lodde Messing

Video: Hvordan Lodde Messing
Video: Lodderamme - hvordan lodde sammen kobberrør 2024, Kan
Anonim

Det er ikke bare arbeidere i produksjonen som må jobbe med metaller, men også vanlige mennesker hjemme eller i egne verksteder. Håndverkere, som lager en rekke ting - fra smykker til tekniske enheter - bruker ofte lodding, tilkobling av ledninger og metalldeler, og ofte står de overfor behovet for å lodde messingdeler.

Hvordan lodde messing
Hvordan lodde messing

Det er nødvendig

  • - gassbrenner,
  • - grafittdigel,
  • - sølv,
  • - kobber,
  • - borsyre,
  • - boraks,
  • - asbestbase.

Bruksanvisning

Trinn 1

Tinnlodding, kjent for alle, er ikke egnet for messing - det etterlater et merkbart merke, og har også en svak styrke. Ved messinglodding er det verdt å bruke en annen, mer pålitelig metode. For å lodde messingdeler trenger du en gassfakkel, samt en grafittdegel, sølv, kobber, borsyre, boraks og en asbestbase.

Steg 2

Lag messinglodd av en del kobber og to deler sølv ved å blande og smelte dem sammen på en gassbrenner i en grafittdegel. Dypp digelen i kaldt vann og fjern det smeltede og frosne loddet. Flat den ut og skjær eller skjerp loddesponene med en grov fil.

Trinn 3

Fra tjue gram boraksepulver og tjue gram borsyre, gjør en fluss ved å helle en blanding av pulver med 250 ml vann.

Trinn 4

Plasser messingdelene du vil lodde på en asbestbase og fukt med borsyre og boraksfluss. Dryss deretter skjøten av delene med loddestykkene som du har slipt på forhånd, og begynn å forsiktig varme opp skjøten med en gassfakkel.

Trinn 5

Ta gradvis oppvarmingstemperaturen til syv hundre grader. Følg med på temperaturen på brenneren - ikke overopphet messingen, for ikke å skade delene. Hvis du lodder store og massive deler, må du varme dem opp gradvis. hvis delene er små og tynne, husk at de blir veldig varme opp. Denne loddemetoden er mer komplisert enn konvensjonell tinnlodding, men den er mer holdbar og bundet til messingdeler.

Anbefalt: