Hvordan Kurere Kombucha

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Kurere Kombucha
Hvordan Kurere Kombucha

Video: Hvordan Kurere Kombucha

Video: Hvordan Kurere Kombucha
Video: HVORDAN LAGE KOMBUCHA 2024, April
Anonim

Kombucha er kjent for mange takket være "te kvass" oppnådd med hjelpen, som har antimikrobielle og antibakterielle effekter og hjelper til med behandling av mange sykdommer. Kombuchaen trenger imidlertid pleie, oppmerksomhet og noen ganger behandling.

Hvordan kurere kombucha
Hvordan kurere kombucha

Bruksanvisning

Trinn 1

Brune flekker på overflaten er forbrenninger som oppstår når dårlig oppløst sukker eller teblad kommer på soppens kropp. Soppen begynner å fungere dårligere. Men ikke skynd deg med å kaste den. Hvis det er mange flekker, trekker du forsiktig av det øverste skadede laget, bytter ut te-sukkeroppløsningen. For å forhindre at dette skjer igjen, klargjør du soppens næringsoppløsning i en egen krukke. Forsikre deg om at sukkeret er godt oppløst, filtrer godt. Hell aldri varm løsning over soppen.

Steg 2

En brun film har dukket opp på overflaten av kombucha - mest sannsynlig har den stagnert. Sannsynligvis drenerte du ikke den resulterende drikken på lang tid, og nå dør kombucha ganske enkelt. Fjern det skadede laget. Bytt te-sukkeroppløsningen. Analyser om du gjør alt riktig. Prøv å forbedre forholdene for å beholde kombuchaen.

Trinn 3

Mugg har dukket opp på overflaten av kombucha - dette skjer noen ganger, men sjelden. Det er mulig at kilden er et sted nær krukken med kombucha. Utviklingen av mugg muliggjøres også av ugunstige temperaturforhold i forvaring, samt hyppig røyk fra rommet med sigarettrøyk. Skyll soppen med kaldt eller lunkent vann. Skyll krukken og selve soppen, og skyll deretter med kokt eddik. Skyll med kokt vann og tilbered fersk næringsoppløsning. Endre vilkårene for å beholde kombuchaen din.

Trinn 4

Blågrønne alger som dukker opp i en krukke med kombucha er ufarlige for mennesker, men er en indikator på at kombucha holdes ved for lav temperatur. Aktiviteten er redusert, gjæringsprosessen er treg. Endre næringsløsningen, finn et varmere sted for soppen.

Trinn 5

Om sommeren kan Drosophila-fluer bli et stort problem, som noen ganger trenger inn i en krukke kombucha. Drosophila-larver kan vises på overflaten av soppen. Dette er absolutt ikke en sykdom. Skyll sopp og krukke grundig, hell i frisk løsning. Dunkens hals bør lukkes med en klut eller brettes i flere lag gasbind og bindes tett med et elastisk bånd eller flette.

Anbefalt: