Hvordan Løse Logiske Problemer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Løse Logiske Problemer
Hvordan Løse Logiske Problemer

Video: Hvordan Løse Logiske Problemer

Video: Hvordan Løse Logiske Problemer
Video: Drenge løser pigers problemer – Håndværkerne – VEINS 2024, Kan
Anonim

Å løse logiske problemer er en underholdende og givende aktivitet. Dens særegenhet er at det i utgangspunktet bare er en falsk og sann påstand, og ingen formler. La oss vurdere flere grunnleggende løsningsmetoder, som har sitt eget effektivitetsområde.

vi løser problemer
vi løser problemer

Bruksanvisning

Trinn 1

Resonnementsmetoden - den mest enkle - er basert på sekvensiell resonnement (som oppstår fra problemets tilstand), og deres verifisering for sannhet eller falskhet, og alle påfølgende uttalelser er basert på den bekreftede originalen.

For eksempel. Alderen til moren og datteren er totalt 98 år. Datteren ble født da moren min var 22 år gammel. Hvor gamle er begge deler? Løsning: siden forskjellen i alderen er 22 år (det var i denne alderen at moren hadde en datter), så var 98 - 22 = 76 (år). Dette er to ganger datterens alder, da 76: 2 = 38 (år). Dette betyr at mødre er 98 - 38 = 60 (år).

Steg 2

Metoden til tabeller er en visuell metode som innebærer å bygge en tabell i henhold til forholdene for ordproblemer og sekvensielt fylle den med tallene 0 eller 1, avhengig av konklusjonene som er oppnådd (falske).

For eksempel. Det er et 8 liters kar fullt av vann.

Hvordan helle ut 4 liter hvis det er tomme beholdere med et volum på 3 og 5 liter? Beslutning:

beslutning
beslutning

Trinn 3

Metoden for blokkdiagrammer kan brukes til å løse problemer med containere og vekter og er mye mer praktisk enn metoden for å oppregne alternativer (som ikke tillater oss å utlede generelle regler). Først dannes kommandoer (identisk med operasjonene som utføres), og deretter bygges den skjematiske sekvensen. Dette er det velkjente flytskjemaet i programmering som fører til løsningen på problemet. Den logiske fortsettelsen av denne metoden er den datamaskinassisterte løsningsmetoden. Essensen av denne, i overføringen av den oppnådde algoritmen til programmeringsspråket.

Trinn 4

Den algebraiske løsningsmetoden innebærer å løse systemer med logiske ligninger. Alle utsagn som oppstår som følge av problemets tilstand er tildelt bokstavbetegnelser og skrevet i formler. Å løse systemet med de oppnådde ligningene (multiplisere den ene med den andre), trekkes den sanne utsagnet.

Trinn 5

En grafisk måte å løse systemet på er også mulig. For dette tegnes et diagram over logiske forhold ("logical conditions tree") basert på systemets oppnådde ligninger. Videre innebærer en logisk sum forgrening, og et produkt betyr følgende forhold etter hverandre. Avgjørelsen kommer fra analyse. Dette inkluderer også Euler-sirkler-metoden - konstruksjonen av et geometrisk skjema som gjenspeiler skjæringspunktet eller foreningen av sett.

Trinn 6

Ikke mindre interessant er biljardmetoden basert på teorien om banene.

For den detaljerte behandlingen vil det imidlertid være nødvendig med en egen, veldig underholdende artikkel.

Anbefalt: