Hvordan Fange Sild

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fange Sild
Hvordan Fange Sild

Video: Hvordan Fange Sild

Video: Hvordan Fange Sild
Video: FISKEguiden 9/10: Sild 2024, April
Anonim

Sild er en sjøfisk, men den kommer i elver for gyting, spesielt de store flokkene på våren tiltrekker fiskere til munningen av Volga og Don. Følgelig er elvesild av to typer: Svartehavet og Kaspisk. Bevegelsen av sild til kildene til elvene sammenfaller med nivået av flomvann, og når den avtar, begynner den å komme. Perioden for å fange sild begynner i mars, når den gyter, og kan fortsette til november.

Hvordan fange sild
Hvordan fange sild

Bruksanvisning

Trinn 1

Å fange sild på taklingen som brukes av bestefedrene - podpuski (på Volga), kystlinjer (på Akhtuba) og forskjellige gummibånd utstyrt med flere dusin spinnere, regnes som poaching, så nå er fiske etter sild bare tillatt for spinning, bunn og flottør stenger. Ved fiske brukes fiskelinje 0, 5, sildeskjeer og blysinker. Spinning er kun tillatt under en lisens.

Steg 2

Det er bedre å fange den for å snurre fra en båt fortøyd 100 meter fra kysten. Når du velger en snurrestang, ikke la deg rive med av prisen; for å fange sild vil den billigste aluminium være den mest passende. Den er holdbar og har den stivheten som er nødvendig for å hekte og spille sild. Bruk en treghetsspole. Hvis du fisker fra land, kan du prøve å kaste lasten med en skje så langt som mulig. I dette tilfellet er det bedre å bruke en tohånds spinnestang med en god spole og tynnere linje.

Trinn 3

De fiskerne som fanger sild fra båter har en fordel i forhold til de som står i fjæra. Avhengig av fiskeforholdene, kan de i tillegg bruke andre bunker eller flottørstenger. I tillegg kan du ved hjelp av en båt velge det mest produktive stedet og øke antall fisk fanget flere ganger.

Trinn 4

Sildeskjeer er små, lette og avlange skjeer, i hvilke kroker nr. 7-9 er loddet. For å feste linjen er det bedre å lodde en ring. For sildelokk kan du også bruke ferdige kronblader fra spinnende lokker "Comet" eller lignende. Lokket er festet med en bånd under sinken. Lengden på båndet må være tilstrekkelig, ikke mindre enn en halv meter. På grunn av den lange ledningen kan taklingen ofte floke seg når du støper, så bruk en trådramme.

Trinn 5

Avhengig av hvor flyttingen er, kan silda gå i kontinuerlige stimer eller i separate individer. Hun elsker fine, klare dager, ledsaget av langvarig sørlig vind.

Anbefalt: