Hvordan Holde Mikrofonen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Holde Mikrofonen
Hvordan Holde Mikrofonen

Video: Hvordan Holde Mikrofonen

Video: Hvordan Holde Mikrofonen
Video: SuRie carries on after stage invasion - "Storm" Live | United Kingdom - Eurovision Song Contest 2018 2024, Kan
Anonim

En mikrofon er et middel for å forsterke et lydsignal, vanligvis en stemme. Det er flere typer mikrofoner, avhengig av festemetoden: radiomikrofonen kan festes på kragen eller rett i nærheten av munnen og krever ikke spesiell oppmerksomhet når du snakker eller synger. Men de fleste mikrofoner er designet for å passe i hånden og krever visse forhold for å fungere skikkelig.

Hvordan holde mikrofonen
Hvordan holde mikrofonen

Bruksanvisning

Trinn 1

Plasseringen av hånden på mikrofonen er ikke kritisk. Det er bare viktig at du føler deg komfortabel, og at hånden ikke føles følelsesløs og anstrengt. Formen på mikrofonen er spesielt skreddersydd for armen, og det bør derfor ikke være noen spesielle hindringer i denne saken. Holder mikrofonen i hånden, har sangeren stor mobilitet og kan bevege seg fritt på scenen, utføre enkle koreografiske elementer. Under forestillingen er det imidlertid viktig å sørge for at avstanden fra leppene til mikrofonen er liten nok til at lyden blir fullstendig fanget. Samtidig må du ikke trykke mikrofonen for nært. Ellers kan unødvendige overtoner vises, karakteristiske aksenter på døve, som "p" "f" og lignende.

Steg 2

Et spesielt stativ er mye mer praktisk når det gjelder volumkontroll. Plasser mikrofonen i den og juster knærne slik at hodet er på nivå med leppene dine. I denne posisjonen trenger du ikke hele tiden å overvåke mikrofonens posisjon og avstanden mellom den og leppene. Imidlertid vil du ikke lenger være i stand til å bevege deg aktivt, spesielt vri hodet. Dette alternativet er egnet for sangere hvis hender er opptatt med et annet instrument, for eksempel en gitar eller synthesizer.

Trinn 3

Avstanden mellom mikrofonhodet og leppene skal være omtrent 1 til 3 cm. Den optimale avstanden bestemmes av følsomhets- og mikrofonmodellen, samt styrken til stemmen din og fysiologiske egenskaper. Fest mikrofonen på avstand slik at den nyttige lyden blir fullstendig fanget, og lydene av pust og aksenter på stemmeløse konsonanter ikke er for lyse. Hold mikrofonen i denne posisjonen mens du synger eller holder en tale.

Anbefalt: