Hvordan Tegne Et Bånd

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Tegne Et Bånd
Hvordan Tegne Et Bånd

Video: Hvordan Tegne Et Bånd

Video: Hvordan Tegne Et Bånd
Video: Lær at tegne EN ROSE | HVORDANTEGNERJEG.DK 2024, Kan
Anonim

Evnen til å tegne forskjellige bånd og buer kan være en veldig nyttig ferdighet. Oftest er det nødvendig når du tegner elegante dukker og prinsesser. Også uten bånd er heraldiske temaer utenkelige - våpenskjold, ordrer, medaljer, æresdiplomer og sertifikater. Ofte er skinnende satengbånd avbildet, bundet med en bue eller fritt flagrende. Bånd kan være ensfargede eller flerfargede (oftest brukes tre farger, som har en spesiell symbolsk betydning).

Hvordan tegne et bånd
Hvordan tegne et bånd

Det er nødvendig

  • - tegnepapir;
  • - blyant;
  • - viskelær;
  • - fargestifter / maling og pensel.

Bruksanvisning

Trinn 1

Et frittflytende bånd er avbildet som følger. Tegn først en bølget linje - det kan være vilkårlig, men du bør først ha en ide om hvordan båndet vil være plassert i tegningen din. Den strekkede linjen skal formidle båndets bevegelse.

Steg 2

Tegn deretter en annen linje, parallell med den første, i en avstand som er lik bredden på båndet. Vanligvis er trefargede bånd ganske brede. Gjenta bevegelsen til første linje helt.

Trinn 3

På steder der linjene svinger, simulerer båndene på båndet, kobler du de bølgede linjene med rette linjer vinkelrett på dem. I endene av båndet kan det hende at disse forbindelsessegmentene ikke er vinkelrette, men går i en vinkel på 45 grader, eller til og med er V-formede, ettersom noen ganger endene på båndene blir kuttet.

Trinn 4

Slett linjene som er på de overlappende delene av båndet med viskelæret. Stikk endene på båndet for å gi det en liten naturlig kurve.

Trinn 5

Begynn å tegne båndet bundet i en bue med en knute - et rektangel, som må få en ujevn myk form. Tegn buevinger på sidene av knuten, tegnet på grunnlag av enklere former - trekanter, hvis hjørner også må være sterkt avrundede.

Trinn 6

Tegn en myk bøyning i båndet, vis dybden og volumet på buens vinger. I midten, nær knuten, er båndet veldig klemt, så trekk linjer som utstråler fra knuten for å representere foldene. En bue kan ha flere vinger - en slik bue vil ligne en frodig blomst.

Trinn 7

Tegn de hengende endene på båndet under knuten, som også kan være rett, faset eller V-formet. Tegn de samme brettene som på vingene.

Trinn 8

Når du maler båndet, må du huske at det skal ha en satengglans. Du kan legge den til med skarpe høydepunkter - svært lyse områder. Høydepunktene er plassert på båndet i forgrunnen.

Trinn 9

Omvendt må delene av tapen som er plassert bak eller inne i de buede seksjonene, bli mørkere. Skygg også brettene på båndet bundet med en sløyfe. Påfør blyantstreker eller malestrøk i form av båndet, og gjør glatte overganger fra lys til mørk. La hvitt papir ligge i gjenskinn.

Trinn 10

For å fargelegge et trefarget bånd, del det i bredden i tre deler. Tegn to linjer langs hele båndet parallelt med toppkanten. Når du fargelegger, ikke glem høydepunkter og skygger for hver farge, men hold samtidig integriteten til hele båndet.

Anbefalt: