Hvordan Lære å Spille Duduk

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lære å Spille Duduk
Hvordan Lære å Spille Duduk

Video: Hvordan Lære å Spille Duduk

Video: Hvordan Lære å Spille Duduk
Video: Lær å spille Let It Be på gitar 2024, April
Anonim

Duduk er et gammelt armensk blåseinstrument, hvis triste og milde melodier følger med hele denne lille nasjonens historie. UNESCO har anerkjent duduk-musikk som en immateriell kulturarv for menneskeheten, men ikke alle kan spille et tilsynelatende så enkelt instrument.

Hvordan lære å spille duduk
Hvordan lære å spille duduk

Bruksanvisning

Trinn 1

Duduk består av et rør og en stokk, en avtakbar dobbel siv tunge. Trykkluft blåses mellom stokkens to plater, som vibrerer for å skape en myk lyd. Det er åtte hull på den fremre overflaten av duduk, og en på baksiden. Ved å lukke og åpne hullene vekselvis med fingrene, oppnår dudukister lyden av toner i forskjellige høyder. Den laveste tonen oppnås ved å spille med alle hull dekket. Sivet har vanligvis en hette og tonekontroll, et lærbånd.

Steg 2

Før du spiller duduk, fjern hetten og fukt enden av sivet slik at det åpnes. For å gjøre dette, hold stokken i hånden og pust på den en stund. Eller fukt den med spytt (slikk den), men ikke for mye. Stokken skal åpne en halv millimeter. I løpet av å spille åpner stokken sterkere, da regulerer kragen åpningen. Noen ganger må duduk-spillere skifte siv mens de spiller. de åpner seg sterkt.

Trinn 3

Ta kjeglen av stokken i munnen i en avstand på 4-5 mm fra kuttet og klem den med leppene. Oppblås kinnene slik at leppene dine ikke berører tannkjøttet og sakte blåser inn i stokken til den vibrerer forsiktig. I kunsten å spille duduk er ikke luftstrømmen så viktig som det er behov for en impuls for å vibrere sivet på sivet. Ikke blåse hardt, ellers vil du få en hard klingende lyd.

Trinn 4

Tilbring dine første duduk-leksjoner uten klemte hull. Dette vil være instrumentets høyeste lyd. Merk at en liten endring i leppetrykket på sivet vil endre lyden, senke og heve lyden. Det er nødvendig å oppnå en klar lyd av duduk.

Trinn 5

Det er mest nyttig å begynne å lære å spille duduk, som med ethvert instrument, med å spille skalaer. På duduk spilles skalaene ovenfra. Så det er lettere for nybegynnere duduk-spillere. Så, tilfør luft til stokken, klem det første, nærmeste hullet på dudukrøret med øvre falanks på venstre pekefinger. Lyden senkes med en tone. Ved å klemme det neste, vil det andre hullet redusere lyden med en annen tone, etc. Etter å ha mestret skalaen, kan du spille arpeggioer og de enkleste melodiene.

Anbefalt: