Hvordan Trene Vokal

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Trene Vokal
Hvordan Trene Vokal

Video: Hvordan Trene Vokal

Video: Hvordan Trene Vokal
Video: Diana Ankudinova | HUMAN | Simplemente Perfecta |VOCAL COACH REACTION u0026 ANALYSIS. 2024, Mars
Anonim

Det er mange teknikker for å utvikle vokaldata. Imidlertid er konstant trening og trening uansett uunnværlig. Du kan "sette" en stemme på noen økter med en lærer eller på egen hånd, men du kan forbedre den gjennom hele livet.

Hvordan trene vokal
Hvordan trene vokal

Bruksanvisning

Trinn 1

Utforsk mulighetene til din egen stemme. Definer parametrene til vokalen din: styrke, rekkevidde, klang. For dette, kontakt en lærer eller profesjonell musiker for råd. Det tar dem ikke lang tid å lytte, og du trenger ikke å betale fullt ut for en prøvekurs.

Steg 2

Sjekk hvordan pustemuskulaturen fungerer. Legg håndflatene på magen og pust inn og ut. Se for deg at du faner av en tenkt ild. Hvis du ikke samtidig følte hvordan magen stiger og faller, er pusten din ikke diafragmatisk, men klyvebenet, hvor luftvolumet konsumeres irrasjonelt.

Trinn 3

Lær å puste ordentlig. Legg hendene på magen og le. Kjenn hvor og hvordan magemusklene er anspente. Husk deres stilling. Pust sakte inn, tell til fire lydløst, og pust sakte ut til den samme tellingen. Hvis du ikke føler hvordan magemusklene fungerer, bøy kroppen fremover under denne øvelsen og legg hendene på korsryggen. Fortsett å gjøre det, og øk antallet med én enhet for hver innånding og utånding (5, 6, 7 osv.).

Trinn 4

Velg et passende vokalrom. For eksempel bør du ikke øve deg i å synge i et rom fylt med polstrede møbler, ettersom lydene blir dempet og du må spenne stemmebåndene dine konstant. Og dette er ikke trygt selv for en profesjonell vokalist.

Trinn 5

Varm opp pusteapparatet før du trener. Sett deg i en stol, slapp av musklene i skulderbelte og nakke. Utfør øvelsen, pust gjennom munnen i ett til et og et halvt minutt, vekselvis med rask innånding og utpust. Pass på at skuldrene ikke reiser seg. Og bare etter det, fortsett til sangen, og utfør under hvilken som helst melodi til hvilken som helst vokallyd (vanligvis A eller O) eller stavelse (for eksempel "LA"). Øk lydstyrken gradvis, men ikke belast.

Trinn 6

Velg en sang hvis melodi og tekst er kjent for deg. Lag en minusoppføring for det. Lytt til den i den originale forestillingen. Etter det, syng det først uten musikalsk akkompagnement. Sett på minussporet og spill det et par ganger til, og ta opp hele leksjonen. Lytt til innspillingen. Hvis du tror at det ikke er veldig vellykket, syng i løpet av leksjonene først "sammen" med den virkelige utøveren av denne sangen, og vær oppmerksom på hvordan han jobber med stemmen. Og bare da - under "backing track" eller a cappella. Husk å skrive ned hver økt for å se om du jobber i riktig retning.

Trinn 7

Tren ikke mer enn 30-40 minutter om dagen. Ikke tving lyden, spesielt i begynnelsen. Ikke prøv å spille for høye eller for lave toner "på farten". Hvis du føler at stemmen din "legger seg", forkorter treningstiden med 5-10 minutter til den blir frisk.

Anbefalt: