Hvordan Lage En Fotocelle

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage En Fotocelle
Hvordan Lage En Fotocelle

Video: Hvordan Lage En Fotocelle

Video: Hvordan Lage En Fotocelle
Video: Hvordan lage koblingskjema til en fotocelle 2024, Kan
Anonim

Bruksområdet for fotoceller er ekstremt bredt. De er nødvendige i signalanlegg, der de brukes i et fotorelé, utløst av en forstyrrelse av lysstrømmen. Uten dem er det umulig å lage noen kommunikasjonssystemer, for eksempel lystelefoner, inkludert laser. Fotoceller er mye brukt i forskjellige måleinstrumenter. Imidlertid er de ikke alltid i salg. Men fotocellen kan lages av deg selv.

Hvordan lage en fotocelle
Hvordan lage en fotocelle

Det er nødvendig

  • -gamle fotoeksponeringsmåler;
  • halvlederdioder;
  • - ute av drift mikroberegner;
  • -springkontakter;
  • -transistorer;
  • -loddejern;
  • -multimeter eller avometer;
  • -fil.

Bruksanvisning

Trinn 1

For produksjon av en moderne enhet kan du bruke: en ferdig fotocelle fra en gammel fotoeksponeringsmåler eller en halvlederdiode i et glasshus. Rengjør eventuelt lysbeskyttelsesmaling fra dioden. Nesten alle lysdioder kan fungere som fotoceller.

Steg 2

Lag en fotocelle fra en solcelle fra en mikroberegner. Husk at du ikke kan lodde tøylene direkte på fotocellen. Oppvarming av den vil nesten helt sikkert ødelegge den. Derfor, hvis batteriet har kraner som ikke er egnet for lodding, er det best å sikre platen med fjærkontakter. De kan tas fra mislykkede elektromagnetiske reléer. Fest fjærkontaktene i den ene enden i brettet ved å lodde ledningskranene på dem. De andre endene skal plasseres slik at de presser mot de ønskede ledende delene av solcellepanelet. Det samme gjelder selen- eller silisiumplater fra lyseksponeringsmålere.

Trinn 3

Fotoceller laget av solceller fra mikroberegnere og fotografiske eksponeringsmålere er veldig inerte. Derfor er de bare egnet for teleautomatiske enheter. For å motta et modulert lyssignal (for eksempel en lystelefon), kan det skapes høyere frekvenselementer. De kan være laget av gamle germanium- eller silisium-sovjetiske transistorer i P- eller MP-serien. De finnes i ødelagte mottakere eller båndopptakere. De selges ofte på radiomarkeder.

Trinn 4

Kroppen til en slik transistor ser ut som en bestemt "hatt", i den nedre delen av det er elektroder, og den øvre delen dekker halvlederkrystallen. Du klarer dette. Bruk en fil til å kutte den øverste delen av kroppen. Fjern den forsiktig. Blås sagflis av med en støvsuger som blåser

Trinn 5

Bruk et hvilket som helst måleinstrument (tester, multimeter) til å måle fotostrømmen mellom elektrodeparene. Det er tre slike elektroder: emitter, kollektor og base. Vanligvis oppstår den høyeste strømmen ved n-p-kryss emitterbase eller samlerbase. Velg paret med høyest fotostrøm. Jo høyere frekvens transistoren du bruker, jo høyere frekvens vil fotocellen vise seg å være. Følgelig vil kraftigere transistorer gi en større lysstrøm. Målinger bør utføres ved å belyse fotocellen med en referanselyskilde (for eksempel en bordlampe fra en konstant avstand.

Anbefalt: