Når Er Den Beste Tiden å Blinke En Gjedde

Innholdsfortegnelse:

Når Er Den Beste Tiden å Blinke En Gjedde
Når Er Den Beste Tiden å Blinke En Gjedde

Video: Når Er Den Beste Tiden å Blinke En Gjedde

Video: Når Er Den Beste Tiden å Blinke En Gjedde
Video: 20 fisk på fisketur på Steinsfjorden i Norge 2024, April
Anonim

For produktivt gjeddefiske må du kjenne de spesielle reglene for å blinke denne fisken med.

Tidspunktet og teknikken for gjeddespinning avhenger i stor grad av fiskens habitat. For eksempel, for å fange gjedder som lever i gresset, anbefaler erfarne spinnere å bruke en gyllen eller sølv spinneskje, polert til et speil.

Når er den beste tiden å blinke en gjedde
Når er den beste tiden å blinke en gjedde

Gjeddevippe, avhengig av habitat

De såkalte målte, det vil si store gjedder som holder seg til dype steder, om morgenen kommer også nærmere gressene og går inn i buktene for å feste på karpe eller liten mort. En slik gjedde blir fanget ved hjelp av lange kaster, slik at skjeen synker helt til bunns. Gjeddebitt kan observeres hele dagen, men den oppfører seg mest aktivt mot slutten av sommeren fra 11 til 17 timer.

Ved fiske etter stor gjedde er det mulig å bruke universell lokke, men slike typer som "Laks" og "Skje", hvis lengde er 8-10 cm, har vist seg best i dette. de, siden de ikke slutter å leke selv med en bjelkeurter på kroken. I tillegg bør du ikke fiske i mer enn 15-20 minutter på ett sted, men når du fisker etter gjedde, kan du bo på ett sted i flere timer.

For å fange elgjedder brukes litt andre metoder enn for å fange gjedder. Det skal lyse tidlig på våren eller høsten, i en periode med sterk zhora. Vanligvis er gjedder delt i bunn og grunt vann. Gjedde med grunt vann er raskere, mindre i størrelse og holder en rask strøm. Den nederste gjedden foretrekker dybde, stille steder og er stor i størrelse. Men i alle fall fanges elvedre av trolling nær bunnen.

Heste gjeddene jakter ved begynnelsen av morgenen og slutter å jakte innen middagstid. For en slik gjedde er avlange og små kuler godt egnet. Gjedde i elvebunnen kan nå enorme størrelser. En slik gjedde liker å bo i dype bassenger og foretrekker strømmen av middels styrke. Dens habitat kan fiskes lenge med store svaiende skjeer. Spesielt store individer blir tatt på banen. Bare gjedder på opptil to kilo vekt er i stand til å hoppe ut av vannet.

Hvordan blinke en gjedde

Når du fiske etter en hvilken som helst gjedde, er det andre finesser. For eksempel, for at lokket skal gå nær bunnen, er det nødvendig å senke enden av stangen til selve vannet. Det er mest praktisk å koble til, stående halvvendt mot reservoaret. Hvis viklingshastigheten er valgt riktig, og tee har en skarp sliping, er det ikke behov for underkutting i det hele tatt. Det er ikke behov for metallbånd foran skjeen. Dessuten er det ikke behov for en søppel og en antivridning, mens lette spinnende spinnere heller ikke trenger karabinkrok. Om sommeren er det bedre å bruke en liten skje. Større kulene brukes når høsten begynner når yngelen allerede har vokst opp.

Anbefalt: