Hvordan Lære å Spille Akkorder På Gitaren

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lære å Spille Akkorder På Gitaren
Hvordan Lære å Spille Akkorder På Gitaren

Video: Hvordan Lære å Spille Akkorder På Gitaren

Video: Hvordan Lære å Spille Akkorder På Gitaren
Video: LÆR Å SPILLE DUR AKKORDER PÅ GITAR - UTEN BARRÉ GREP! 2024, April
Anonim

Et akkord (fra latinsk overenskomst - jeg er enig) er en harmonisk klingende konsonans, bestående av minst tre forskjellige tonehøyder. Dette konseptet inneholder mange detaljer som må studeres av mennesker som er profesjonelt involvert i musikk. Nybegynnere er oftest interessert i spørsmålet om hvordan du lærer å spille akkorder på forskjellige instrumenter.

Hvordan lære å spille akkorder på gitaren
Hvordan lære å spille akkorder på gitaren

Bruksanvisning

Trinn 1

Gitarakkorder dannes ved å klemme flere strenger på bestemte bånd med venstre fingre for høyrehåndere og høyrehåndere for venstrehåndere. Riktig plassering av fingrene er veldig viktig i dette tilfellet, siden det lar deg raskt og praktisk omorganisere akkordene, spille melodien uten pauser og ikke dempe strengene. Som regel er pekefingeren på de fleste akkorder plassert på båndet nærmest hodestokken for en gitt kombinasjon, men i noen tilfeller, når de trenger å ta tak i den femte eller sjette strengen, kan den endre posisjon. Midt, ring og små fingre er nærmere lydplaten, og den store fingeren er på baksiden av nakken.

Steg 2

Før du lærer å spille akkorder, er det nødvendig å gjøre øvelser for utvikling av fingrene på venstre hånd. For eksempel kan du holde den sjette strengen med pekefingeren ved den første båndet, plukke den, deretter med den midterste på den andre, mens du slipper pekefingeren, ringfingeren ved den tredje båndet og pinky på den fjerde. Gjenta øvelsen på alle strenger.

Trinn 3

Når du enkelt kan navigere mellom båndene på samme streng, gjør øvelsen vanskeligere. Plasser pekefingeren på den sjette strengen ved første bånd, med langfingeren på den femte strengen på den andre, med ringfingeren på den fjerde strengen ved den tredje båndet, og med lillefingeren klem den tredje strengen på den fjerde. Gjenta øvelsen fra første streng.

Trinn 4

Etter det, begynn å veksle i retning av spillet: hold fire bånd, flytt fra den sjette ned, og deretter fra den andre opp, så fra den femte ned igjen og fra den første opp.

Trinn 5

Når fingrene dine har utviklet seg nok til å føle båndene og strengene uten å se på gripebrettet, kan du begynne å lære akkorder.

Trinn 6

Du kan gjøre det på to måter. Eller ta et akkorddiagram og begynn å stappe dem alle sammen - så blir kunnskapen din komplett, og etter mye øvelse kan du enkelt spille komposisjoner med ulik vanskelighetsgrad. Eller gjør det annerledes og velg en enkel sang du liker, melodien som er 3-4 akkorder, og lær å spille den. Ta deretter en ny sang som har nye akkorder, og lær den også, og så videre. Dermed kan du lære de mest populære akkordene for amatørspill, fordi det som regel ikke er så mange av dem, så det er slett ikke nødvendig å stappe fulle bord. For fremføringen av de mest populære sangene er det viktig å vite hvordan akkordene C, D, E, F, G, A, H (B) spilles (skrevet i samsvar med tonene), og deres varianter i moll. som D7, E7, E5, G7, A7, H7 og de er i mindre nøkkel. Det er også verdt å forstå begrepene skarpe og flate og forstå hvordan du spiller disse halvtonene på gitaren din. Bruk så mye tid som mulig, sørg for at de er vanlige, og så lærer du å omorganisere akkordene veldig raskt.

Anbefalt: