Hvordan Lage En Isplukk

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage En Isplukk
Hvordan Lage En Isplukk

Video: Hvordan Lage En Isplukk

Video: Hvordan Lage En Isplukk
Video: Slim uten lim og linsevann! 2024, Kan
Anonim

For å fiske om vinteren trenger du ikke bare spesialutstyr, men også slike nødvendige verktøy som en isskrue og en isplukk. Foten brukes i kommersielt fiske, der det er behov for bredere hull for å spille garn. En isplukk kan også hjelpe en fisker i tilfelle et stort rovdyr som ikke kryper inn i hullet blir fanget på bjelken.

Det er mye fisk under isen, vi skal knekke den nå
Det er mye fisk under isen, vi skal knekke den nå

Det er nødvendig

  • Bladfjærer (gammel rasp, fil)
  • Rør (diameter 70-80 mm)
  • Trehåndtak (skaft)
  • Vis
  • Tau

Bruksanvisning

Trinn 1

Potekniven kan være laget av et fjærstålplate. Hvis det er problematisk å få arket, blir de beste knivene hentet fra gamle filer eller rasper. Det viktigste er at de har en bred profil. Rasen eller filen må slipes godt på den ene siden som følger. Det er best å gjøre dette i en låsesmedens vice, og holde raspen i vannrett stilling. Ensidig avfasning skjæres av med en kvern eller slipes med en stor smaragd.

Steg 2

I den andre enden av raspen må du sveise en del av jernrøret slik at håndtaket settes inn i det. For ytterligere feste av håndtaket i den øvre delen av røret og pantekniven, må du bore et hull i hvilket en spiker eller en selvskruende skrue skal settes inn.

Trinn 3

Håndtaket på pantene kan lages av en vanlig spade eller et gaffelhåndtak. Håndtaket må settes inn i det sveisede knivrøret og festes.

Trinn 4

For å gjøre det lettere å bruke poten, på den øvre delen av håndtaket, må du lage en løkke for hånden. For å gjøre dette må du lage et hull, passere ledningen og knytte den med en sterk knute. Dette vil tillate deg å ikke miste isen når du slår et hull.

Anbefalt: