Tegn På Apokalypsen I Verdensreligionene

Innholdsfortegnelse:

Tegn På Apokalypsen I Verdensreligionene
Tegn På Apokalypsen I Verdensreligionene

Video: Tegn På Apokalypsen I Verdensreligionene

Video: Tegn På Apokalypsen I Verdensreligionene
Video: Коп немецкого хутора. Поля сгорели! Коп по Войне. Коп по Старине. WW2 Metal Detecting 2024, Kan
Anonim

Gjennom menneskehetens historie spådde hundrevis av profeter, prester og andre geistlige verdens enden. Veldig raskt, ofte. I hver kultur ble menneskehetens tilbakegang presentert på forskjellige måter, men alle var enige om en ting: før eller senere skulle menneskeheten, om ikke helt, forsvinne.

Tegn på apokalypsen i verdensreligionene
Tegn på apokalypsen i verdensreligionene

Messias komme

Til tross for noen forskjeller i scenariene til apokalypsen, er de fleste verdensreligioner enige om en ting at en messias må gå på jorden, bestemt til å rense ondskapens verden og dømme menneskeheten. Retten er absolutt ledsaget av en verdens katastrofe der de fleste dør.

Navnene på messiasene er forskjellige, for eksempel kristne venter på at Jesus Kristus, jødene - Messias og buddhistene - Maitreya skal komme.

Bibelsk skrift

Det mest berømte scenariet for verdens ende i dag er beskrevet i den siste boken i "Det nye testamente" - "Åpenbaringen til Johannes teologen."

"Apocalypse", dette er bokens andre tittel, forteller om hendelsene som skulle finne sted etter at Jesus Kristus kom til jorden. Døde fugler som faller fra himmelen, bør være forkynnere for den forestående katastrofen og antikristens komme. Ifølge legenden vil det i løpet av den store kampen mellom godt og ondt bli vist forferdelige mirakler for menneskeheten, som ild som strømmer fra himmelen, oppstandelsen fra de døde og englenes ankomst.

I følge Bibelen skal sivilisasjonen gjenoppfødes etter seieren av det gode og verdens renselse fra skitt og syndere, denne gangen ren og uskyldig.

Den eldste spådommen

Ifølge forskere er den eldste teksten som forutsier verdens ende "Avesta". Denne boka er hellig i zoroastrianismens religion. Litt senere, i ferd med å avvise zoroastrianisme av islam, tok muslimene hovedtrekkene i denne spådommen.

I følge boken "Avesta" får jorden en periode på 12 tusen år, som er delt inn i to sykluser: den første - 3 tusen år med velstand og fred, den andre - 9 tusen år med kamp med ondskap knyttet til ankomst av Angro-Manyu, en mørk guddom.

Angro-Manyu er en mørk demon som påkaller onde ånder, monstre og andre skapninger til jorden, designet for å slavebinde menneskeheten og ødelegge det gode.

Vikinglegender

En annen interessant versjon av verdens ende finner du ved å lese de skandinaviske mytene. Vi snakker om Ragnarok, beskrevet i "Divination of the Velva". Verdens skjebne i dette scenariet avhenger av guden Odin og sønnen Thor, som vil delta i kampen med det onde etter at den enorme ulven Fenrir svelger solen.

Velva er en spåkoneheks som forteller om ankomsten av verdens ende.

Fortellende gjenspeiler denne myten det bibelske, for vikingene skulle verdens ende innvarsle fjellene i Gjallarhorn, for kristne engleres trompeter.

Anbefalt: