Hvordan Spille Inn Musikk Hjemme

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Spille Inn Musikk Hjemme
Hvordan Spille Inn Musikk Hjemme

Video: Hvordan Spille Inn Musikk Hjemme

Video: Hvordan Spille Inn Musikk Hjemme
Video: Hvordan spille inn en låt hjemme og laste den opp til Spotify 2024, Kan
Anonim

De moderne mulighetene for hjemmeopptak kunne vært misunnelse fra profesjonelle studioer som eksisterte for flere tiår siden. Siden da har mer høykvalitets, men samtidig rimelig utstyr dukket opp på markedet, og bruken av en datamaskin for lydopptak gjorde det tilgjengelig for nesten alle.

Hvordan spille inn musikk hjemme
Hvordan spille inn musikk hjemme

Det er nødvendig

  • - en datamaskin;
  • - lydredigerer;
  • - mikrofon;
  • - mikrofonforforsterker;
  • - lydkort;
  • - kabler.

Bruksanvisning

Trinn 1

Først installerer du en av de mange musikkredaktørene på datamaskinen din. Over tid vil du kunne velge noe du vil, men for en start kan du anbefale å bruke Adobe Audition-programmer. De er enkle å bruke, men har et bredt spekter av muligheter. For de som ikke tviler på deres evner, passer Cubase-programmet. Det er mer funksjonelt, men det vil også være vanskeligere å forstå det. Imidlertid, den som kan takle det, får tak i en veldig kraftig hjemmeopptaksmaskin.

Steg 2

Hvis du har tenkt å utelukkende håndtere elektronisk musikk, installerer du en annen sequencer-editor (Frooty Loops, Project 5 osv.), Og du kan begynne å lage. Hvis du foretrekker elektronisk live lyd, må du ta vare på å kjøpe en god mikrofon. Kondensatormikrofoner fungerer bra for studioopptak av stemmer og instrumenter. Selvfølgelig er det også tape, tube, men de vil koste betydelig mer. Dynamiske mikrofoner er mer egnet for liveopptredener, men de kan også brukes i studio.

Trinn 3

Dessverre, hvis du bare bruker en mikrofon og et standard lydkort for lydopptak, blir ikke resultatet veldig bra. Derfor bør du på forhånd ta hånd om kjøp av minst en billig mikrofonforforsterker og et semi-profesjonelt lydkort.

Trinn 4

Når alt du trenger er satt sammen, kobler du mikrofonen til forforsterkerinngangen, forforsterkerens utgang til lydinngangens mikrofoninngang, justerer opptaksnivået og du kan begynne å jobbe.

Trinn 5

Velg ett spor for innspilling i musikkredigereren, ta opp delen av et av instrumentene. Bruk den innebygde metronomen i redigereren, det hjelper deg med å koordinere delene med hverandre i rytme og tempo. Når delen er spilt inn, tilordner du opptaket til neste spor, og mens du hører på det forrige, tar du opp delen av et annet instrument.

Trinn 6

Når alle delene er spilt inn, må du bare justere volumene i forhold til hverandre, korrigere amplitude-frekvensegenskapene, slik at det ene sporet ikke overvelder det andre, bruke de nødvendige behandlingseffektene og lagre den resulterende miksen som en lydfil.

Anbefalt: