Hvordan Fotografere Fjell

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fotografere Fjell
Hvordan Fotografere Fjell

Video: Hvordan Fotografere Fjell

Video: Hvordan Fotografere Fjell
Video: En seilodyssé i Skandinavia - Hvordan vi seilte vår Albin Vega i Norge, Sverige og Danmark - Del 1 2024, Mars
Anonim

Når du fotograferer fjellandskap, er det en rekke nyanser å vurdere som spiller en viktig rolle i å skape bilder som kan formidle all skjønnheten som fotografen ser gjennom kameralinsen. Selv en ikke-profesjonell tekniker kan ta gode bilder hvis du kjenner noen finesser.

Hvordan fotografere fjell
Hvordan fotografere fjell

Bruksanvisning

Trinn 1

Før du drar til fjells, velg et kamera du vil ta med deg. Det trenger ikke være en klumpete enhet, men en "såpeskål", til og med den mest "fancy", vil heller ikke fungere. Kameraet skal ikke hindre bevegelser i fjellområder, samtidig som det sikres muligheten til å jobbe fullt ut. Siden det i fjellet er å velge en passende vinkel, ikke alltid er mulig å bevege seg fritt fra ett punkt til et annet, må kameraet være i stand til flere optiske zoominger. Uten zoom-funksjonen vil du være sterkt begrenset i din evne til å fange det du synes er interessant. Alternativt kan du bruke en kompakt "ultrazoom".

Steg 2

En av de viktigste faktorene som påvirker opprettelsen av fotografier av høy kvalitet, er riktig bestemmelse av eksponeringen. Dette gjelder spesielt når du skyter i fjellet. Fakta er at fjellene er veldig kontrasterende, spesielt i solens sterke lys, og hvis snø, himmelen eller en fjellelv kommer inn i linsen, overvurderer eksponeringsmåleren avlesningene, og rammen blir for mørk. Utsett derfor et middels lyst motiv som et steinete område eller en skråning. Imidlertid, når du fotograferer solnedganger og soloppganger, bør eksponeringen bestemmes av et område på himmelen 20-25 ° over solen. Et annet alternativ er å måle eksponeringen med den nedgående (eller stigende) solen i rammen, og når du tar bilder, kan du bare øke den med 3-4 ganger.

Trinn 3

Siden fotografering i fjellet oftest gjøres i juv med stier, er det veldig problematisk å dekke hele panoramaet uten å bruke vidvinkelobjektiver med kort fokus. Vær imidlertid oppmerksom på at en ultra vidvinkelobjektiv vil fjerne bakgrunnen betydelig og derved forvride plassen. Så hvis linsen er i en vinkel mot det horisontale, vil fjellkjedene virke mindre og lavere enn de egentlig er. Langfokuslinser bringer tvert imot bakgrunnen unødvendig nærmere, men samtidig er de nyttige når du tar fjerne topper, slik at du kan kombinere flere objekter på forskjellige avstander i rammen.

Anbefalt: