Hvordan Lære Grunnleggende Fotoeffekter I Fotografering

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lære Grunnleggende Fotoeffekter I Fotografering
Hvordan Lære Grunnleggende Fotoeffekter I Fotografering

Video: Hvordan Lære Grunnleggende Fotoeffekter I Fotografering

Video: Hvordan Lære Grunnleggende Fotoeffekter I Fotografering
Video: Lær om fotografering. Hva er HDR? 2024, Mars
Anonim

Takket være utviklingen av digital teknologi kan til og med en person som ikke har spesiell kunnskap på dette området ta bilder av høy kvalitet. Men de som ønsker å ta kunstneriske bilder, kan ikke uten kunnskap om teknikker som gjør det mulig å oppnå forskjellige fotografiske effekter.

Hvordan lære grunnleggende fotoeffekter i fotografering
Hvordan lære grunnleggende fotoeffekter i fotografering

Det er nødvendig

  • - spektakulære lysfiltre;
  • - fotoredigerere.

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis du planlegger å bli seriøs med kunstfotografering, trenger du en god DSLR. Det er veldig vanskelig å skaffe fotografier av høy kvalitet ved hjelp av en vanlig "såpeskål", og i mange tilfeller er det umulig. Likevel kan du lære hvordan du lager grunnleggende fotoeffekter selv på fotografier tatt med et enkelt husholdningskamera.

Steg 2

I moderne fotografering skapes fotoeffekter på to måter. I det første tilfellet oppnås den nødvendige effekten under fotografering ved hjelp av lysfiltre og andre enheter. Så ofte bruker fotografer såkalte spektakulære lysfiltre, som gjør det mulig å oppnå for eksempel vakre korsformede, stjerneformede osv. stråler på lyskilder fanget i rammen.

Trinn 3

Med lysfiltre kan du få myke fokuseffekter når bildet ser litt uskarpt ut. For å gjøre fokus uskarpt, kan du bruke et vanlig beskyttelsesfilter som et tynt lag vaselin påføres. Senteret av glasset forblir rent, mens mengden vaselin øker mot kantene. Som et resultat er bare kantene litt uskarpe på bildet, mens midten forblir i fokus.

Trinn 4

I den andre versjonen oppnås de ønskede fotoeffektene ved å behandle fotografiet på en datamaskin i grafiske redaktører. Både kjente programmer - spesielt Adobe Photoshop og spesielle fotoredigerere kan brukes. Sistnevnte er praktisk ved at mange av dem gir muligheten til å bruke innebygde fotoeffekter. Dette lar deg oppnå ønsket resultat med et par museklikk.

Trinn 5

En av de mest brukte fotoeffektene er å lage collager - for eksempel å legge et bilde av en person på en bakgrunn. Du kan ta et bilde på en gate i byen din, klippe ut bildet ditt i Photoshop og lime det inn i et bilde av en gate i Paris. Med kvalitetsarbeid vil bare en ekspert kunne forstå at overleggseffekten brukes.

Trinn 6

Når du jobber med Adobe Photoshop, trenger du SC5-versjonen. Det har forbedret mange funksjoner i tidligere versjoner, lagt til noen nye. Det er mange detaljerte opplæringsprogrammer om hvordan du arbeider med Photoshop, som beskriver alle trinn i å skape de ønskede effektene.

Anbefalt: