Hvordan Dele Gladiolus Knoller?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Dele Gladiolus Knoller?
Hvordan Dele Gladiolus Knoller?

Video: Hvordan Dele Gladiolus Knoller?

Video: Hvordan Dele Gladiolus Knoller?
Video: Hvordan dyrke Begonia fra knoller 2024, April
Anonim

Gladioli har blitt vanlig i hagene våre. De er elsket av mange for sin majestet og skjønnhet. Blomsterprodusenter må plante dem med pærer eller barn hver vår. Ikke alle lykkes med å redde pærene, siden de tørker ut og blir syke under lagring om vinteren. Vi må enten kjøpe eller plante det vi har. Det er en annen måte - dette er å dele snoren i deler.

Hvordan dele gladiolus knoller?
Hvordan dele gladiolus knoller?

Bruksanvisning

Trinn 1

To uker før den planlagte plantingen i bakken tar vi ut knollene, inspiserer og skreller dem. Vi gjør dette nøye for ikke å skade de oppvåkede spirene. Dette gjør det mulig å avlive syke og helt ubrukelige pærer. Hvis sår på skur eller wireworm kommer over, bruk den skarpe tuppen på en kniv for å fjerne dem til sunt vev. Behandle disse stedene med vanlig strålende grønt.

Steg 2

Vi begynner å dele kormene. Vi tar en løk i hendene og undersøker hvor mange øyne (spirer) det er på den. Vi deler den vertikalt med en skarp kniv, kutter den i flere deler slik at hver har et kikkhull og en del av bunnen. Vi behandler kuttflaten med strålende grønt.

vi deler med spirer
vi deler med spirer

Trinn 3

Tørk de bearbeidede delene, og la pærene ligge en stund. Kniven må desinfiseres etter hvert kutt med alkohol eller annet desinfeksjonsmiddel! Du kan behandle seksjonene med alkohol, aske, kalk.

Trinn 4

Dagen før plantingen av knollene behandler vi med kaliumpermanganat (1 g per 10 liter vann) eller med preparatet "Maxim". Hvis pærene er svake, tørre, kan de bli dynket i sentralstimulerende midler, sporstoffer.

Anbefalt: