Hvordan Redde Dahlia Knoller I En Byleilighet

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Redde Dahlia Knoller I En Byleilighet
Hvordan Redde Dahlia Knoller I En Byleilighet

Video: Hvordan Redde Dahlia Knoller I En Byleilighet

Video: Hvordan Redde Dahlia Knoller I En Byleilighet
Video: Forspiring af Dahlia 2024, April
Anonim

Dahliaer er luksuriøse blomster, med sin prakt som er i stand til å dekorere enhver, til og med den mest beskjedne sommerhuset. Det er ikke overraskende at mange gartnere har hele samlinger av georginer og graver knollene sine nøye før vinteren, og klarer å bevare dem selv i byleiligheter.

Hvordan redde dahlia knoller i en byleilighet
Hvordan redde dahlia knoller i en byleilighet

Forbereder georginer for lagring

Før begynnelsen av kaldt vær, etter den første frosten, må dahlia rotknollene graves ut slik at de ikke fryser om vinteren. Det er nødvendig å grave inn og fjerne dem fra bakken veldig forsiktig for ikke å skade dem. I intet tilfelle skal du trekke dem ut ved å holde på stammen. Stammen må deretter kuttes av, og ikke etterlate mer enn 5 cm, slik at den under lagring ikke begynner å råtne og ikke smitter knollene. Store knoller lagres bedre, så du trenger ikke å skille dem, dette kan gjøres om våren, like før plantingen.

Det anbefales ikke å plante en tilgrodd knoll om våren, den må deles, ellers kan det hende at planten ganske enkelt ikke har nok næringsstoffer, og busken vil degenerere.

De gravde knollene må senkes i lunkent vann, skylles godt og helles med en furacilinoppløsning fortynnet med en hastighet på 40 g desinfeksjonsmiddel per 10 liter vann. Legg knollene i bløt i minst 30 minutter, fjern dem, legg dem på en avis og tørk dem.

Oppbevaring av dahlia-knoller i en byleilighet

Ideelle lagringsforhold for knoller: temperatur 3-6 ° C og stabil fuktighet på ca 75-80%. Selvfølgelig er det ganske problematisk å gi slike forhold i selve leiligheten. Men hvis du har en innglasset balkong eller loggia, kan du oppbevare knoller der. Noen ganger bruker de spesielle bokser til oppbevaring av poteter og andre grønnsaker på balkongene, utstyrt med et varmesystem. Hvis balkongen ikke er glassert, kan boksene holdes ved siden av balkongdøren eller plasseres på toalettet under vasken der kaldtvannsrørene passerer. Et kjølig trapperom er også et flott sted å oppbevare knoller til våren.

Hvis du ikke har mange knoller, er den enkleste måten å redde dem på ved å pakke dem inn i avis og brette dem i en plastpose med små hull. Pakken må plasseres i kjøleskapet i oppbevaringsrommet for grønnsaker.

For oppbevaring av knoller brukes bokser og bokser fylt med litt fuktig sand eller torv. Det er veldig bra å bruke sagflis av nåletrær til dette. Kassene er pakket i store plastposer. De som er designet for søppeloppsamling er også ganske passende. For ventilasjon i posen må du lage flere små hull. Noen produsenter dypper knollene i parafin før de legges. Noen er begrenset til å bare dyppe den utstikkende delen av stammen i en leirmos eller parafin. For desinfisering kan knollene også drysses med aske og tilsettes litt i sanden eller torven.

Om vinteren må knoller fra boksene fjernes og sees med intervaller hver 2-3 uke. Hvis det oppstår mugg eller råte, må det skadede området kuttes av, og knollen må behandles ved å drysse den med aske eller en blanding av slak kalk og kolloidalt svovel, tatt i like store mengder.

Anbefalt: