Hvordan Velge En Mikrofon

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge En Mikrofon
Hvordan Velge En Mikrofon

Video: Hvordan Velge En Mikrofon

Video: Hvordan Velge En Mikrofon
Video: Микрофон ART M-THREE спонтанный шум, устранение 2024, Kan
Anonim

En mikrofon er en elektroakustisk enhet, hvis hovedfunksjoner er lydforsterkning og lydopptak. Det er viktig å forstå at spesifikasjonene til forskjellige mikrofoner vil variere avhengig av bruksområdet for enheten. Derfor må du først bestemme hva du trenger det for. Basert på dette kan du velge den mest passende mikrofonmodellen.

Hvordan velge en mikrofon
Hvordan velge en mikrofon

Typer mikrofoner

De mest populære mikrofontypene er dynamiske og kondenserende. Fordelen med den første typen er at den ikke krever en ekstern strømkilde, i tillegg er enheten ganske enkel. Operasjonsprinsippet er basert på vibrasjoner fra membranen, som deretter overføres til strømledningen som passerer gjennom magnetfeltet.

Mikrofonens dynamiske utseende brukes ofte til konserter, liveopptredener. Den brukes også i innspillingsstudioer. Det er også modeller av disse mikrofonene som er spesielt designet for spesielle instrumenter - for eksempel for forskjellige trommer.

Handlingen til en kondensatormikrofon er basert på en endring i kondensatets kapasitans mellom platene som påvirkes av lyd. Denne typen enheter krever en ekstern strømforsyning. Disse mikrofonene er best egnet for studioarbeid (for lydopptak), siden de overfører lyden i best kvalitet og renest mulig.

Imidlertid er de veldig følsomme for eksterne forhold - fuktighet, omgivelsestemperatur, avstand til lydkilden, så vel som for fremmede lyder. På grunn av denne funksjonen er deres bruk i "felt" -forholdene ekskludert. Imidlertid er det modeller av denne typen som kan brukes til liveopptredener, for eksempel korsang. Kondensatormikrofoner må monteres på spesielle holdere.

Velge en mikrofon: spesifikasjoner

For å velge riktig mikrofon, må du forstå dens tekniske egenskaper, eller i det minste ha en generell ide om dem. Kvaliteten på lydoverføring er påvirket av:

- fokus;

- følsomhet;

- frekvensområde;

- lydtrykknivå.

Direktivitetsindeksen beskriver hvor godt en mikrofon kan hente lyder som påvirker den fra forskjellige retninger. Skille mellom rundstrålende mikrofon, toveis, hyperkardioid, kardioid.

For eksempel, hvis mikrofonen er retningsbestemt, vil den plukke opp alle lyder, uansett hvor de kommer fra. Men dette er ikke alltid praktisk. Så når du tar opp intervjuer på gaten, passer en smalt rettet mikrofon - "kanonmodellen" bedre.

Følsomhetsnivået indikerer hvor stille lyd mikrofonen din kan oppdage. Det bør bemerkes at kondensator-enheter er mer følsomme. Imidlertid er det ikke alltid rettferdiggjort, for eksempel for å ta opp tale i støyende rom eller på gaten. På grunn av den høye følsomheten til en rundstrålende mikrofon, vil innspillingen bli "skitten" med forskjellige tredjepartslyder.

Jo bredere frekvensområdet til mikrofonen, jo bedre vil enheten overføre lyder. Lydtrykknivået indikerer hvor sterk lyden kan overføre uten å forvride mikrofonen. En høy indikator er 130-140 dB. Denne parameteren er viktig hvis du vil bruke enheten til å overføre høye lyder - for eksempel trommelruller.

Hvordan velge en mikrofon: anbefalinger

I tillegg til de tekniske egenskapene som er oppført ovenfor, er det andre - kompakthet, vekt, kabellengde, etc., som ikke særlig påvirker lyden, men gjør bruken av en elektroakustisk enhet mer praktisk.

Av deres formål er mikrofoner:

- på kamera;

- jakkeslag;

- Håndbok;

- skrivebord;

- suspendert;

- hemmelig, som er festet til musikkinstrumenter, etc.

Når du velger en mikrofon, bør du også huske at den må være laget av kvalitetsmaterialer. Før du kjøper en enhet, må du lese anmeldelser på forumene om modellen du liker og produsenten av den.

Hvis du velger en mikrofon for karaoke, i tillegg til de ovennevnte egenskapene, vær oppmerksom på kabellengden på enheten og kontakten. Husk også at du trenger en håndholdt mikrofon. Resten kan være basert på dine preferanser og budsjett.

Anbefalt: