Hvordan Velge Et Objektiv For En DSLR

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge Et Objektiv For En DSLR
Hvordan Velge Et Objektiv For En DSLR

Video: Hvordan Velge Et Objektiv For En DSLR

Video: Hvordan Velge Et Objektiv For En DSLR
Video: Держим обочину на М2 // Залили газом // Инспектор ДПС рассказывает как бороться с обочечниками 2024, April
Anonim

Hvis du seriøst tenker på å starte en karriere som fotograf, bør du vite at et vellykket skudd ikke bare avhenger av ferdighetsnivået ditt, men også av utstyret.

Hvordan velge et objektiv for en DSLR
Hvordan velge et objektiv for en DSLR

Bruksanvisning

Trinn 1

Makrolinser er linser designet for detaljert nærfotografering av små gjenstander, for eksempel duggdråper på en blomst, eller insekter som er opptatt med sine daglige oppgaver.

Steg 2

Vidvinkelobjektiver designet for landskaps- og arkitekturfotografering. Betraktningsvinkelen i dem er stor nok, noe som gjør at du kan få et vakkert bilde. De bør ikke ta bilder av mennesker, siden linsen skaper sterk forvrengning i kantene på rammen, noe som påvirker proporsjonene til mennesker negativt.

Trinn 3

Teleobjektiver. Objektiver med en ganske smal synsvinkel, men de lar deg skyte på lange avstander. Denne egenskapen kan være spesielt nyttig når du fotograferer ville dyr eller fugler, som er problematiske å nærme seg.

Trinn 4

Portrettlinser. De skaper ikke forvrengninger i kantene på rammen, de formidler proporsjonene til en person som de egentlig er. Ideell for portretter.

Trinn 5

Allsidige linser. Kombiner evnen til å jobbe med landskap, portretter og dyreliv. De har ingen forvrengning, mens de har en smalere synsvinkel enn vidvinkellinser og bredere enn teleobjektiver. Hvis du ennå ikke har bestemt deg for akkurat hva du skal skyte, så er universellinsen ditt valg.

Anbefalt: