Hvordan Snurre Gjedde

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Snurre Gjedde
Hvordan Snurre Gjedde

Video: Hvordan Snurre Gjedde

Video: Hvordan Snurre Gjedde
Video: Monsens meiteskole - Hvordan lage meitetackle for bunnmeite etter gjedde 2024, Kan
Anonim

Gjedda er i sin natur en rovfisk som er i stand til raskt å innhente byttet sitt fra et bakhold, og gir den ingen sjanse for frelse. Fiske etter gjedde på en snurrestang er en veldig spennende og interessant aktivitet, men for erfarne fiskere er det enkelt og kjent. Men nybegynnere har vanligvis et spørsmål om hvordan man kan fange dette rovdyret på en snurrestang.

Hvordan snurre gjedde
Hvordan snurre gjedde

Bruksanvisning

Trinn 1

Den mest optimale tiden for å snurre gjedde er vår og høst, siden om sommeren er denne fisken minst aktiv og ligger på steder der vannet er kjølig. Om vinteren går gjedda til steder med varme strømmer som det må søkes lenge, men for erfarne fiskere er dette ikke noe problem.

Steg 2

Hvis du bestemmer deg for å fange gjedde med en snurrestang, i dette tilfellet, bør du velge følgende agn: wobbler, skje agn, levende agn eller jigg. Og du bør også velge det optimale stedet for fiske, som vil avgjøre hvilken takling du skal velge. Gjedda lever vanligvis på opptil fem meters dybde, i kratt av gress og under snags, så det er verdt å beregne dybden for å kaste agnet.

Trinn 3

Kast agnet så nær vannvegetasjonen som mulig, da gjedda gjemmer seg i alger og jakter på byttet. Gjedder som lever i elver er mer energiske enn gjedder, så spinning i elva bør gjøres mer intensivt enn i stillestående vann. For gjeddefiske skal det være en lett spinnestang med middels eller langsom handling, så kan du temme de skarpe bevegelsene til fisken og unngå at den kommer av kroken.

Trinn 4

Bruk en linje opp til 0,4 millimeter slik at gjedden ikke biter på den, pass på å binde båndet. På grunt vann anbefales det å bruke små agn, mens agnet kan være roterende eller svingende, i forskjellige farger og ikke mer enn fem centimeter langt. Velg en nøytral flytende wobbler, den kan ha hvilken som helst farge, 5-6 centimeter lang. Bruk også agn som etterligner bevegelsene til en syk eller skadet fisk.

Trinn 5

Den beste tiden å fiske gjedde er fra mars til begynnelsen av juni, og fra slutten av august til begynnelsen av desember. På denne tiden opplever gjedden en sterk sult og er derfor mindre våken. I løpet av denne perioden, når du velger riktig sted, har du mange sjanser for en rik fangst. Ikke prøv å fiske gjedde på samme sted i mer enn 20 minutter.

Trinn 6

I en ganske stor gjedde er motstand bygget på styrke. Gjedder som veier opptil to kilo prøver å hoppe i lufta, større eksemplarer hopper ikke ut av elven. Den store fisken motstår med ekstraordinær utholdenhet. Etter at hun har tatt skjeen, fortsetter gjedden å holde fast på dybden, det er mulig å heve den opp bare etter en lang, men veldig interessant kamp. Trekk ut en stor gjedde med landingsnett eller krok.

Anbefalt: