Hvordan Skrive Detektivhistorien Din

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Skrive Detektivhistorien Din
Hvordan Skrive Detektivhistorien Din

Video: Hvordan Skrive Detektivhistorien Din

Video: Hvordan Skrive Detektivhistorien Din
Video: Учите английский через рассказ | Уровень 1: Шерлок Холм... 2024, April
Anonim

En detektivhistorie er en fiksjonssjanger, der et karakteristisk trekk er et plot basert på løsningen av en viss gåte. I de fleste detektiver blir identiteten til personen som begikk forbrytelsen et mysterium, og de fleste av disse forbrytelsene er mord. Derfor er de mest populære heltene til detektiver private detektiver, politimyndigheter, amatørdetektiver. Kjente forfattere av detektivhistorier: A. K. Doyle, A. Christie, I. Khmelevskaya, S. Japrizo og andre. Skuespill og filmer basert på disse bøkene kalles også detektiver.

Hvordan skrive detektivhistorien din
Hvordan skrive detektivhistorien din

Bruksanvisning

Trinn 1

Les detektivromaner. Analyser strukturen til bøker, karakterene til karakterene. Vær oppmerksom på forfatterens stil og forholdet mellom signaler, interiørbeskrivelser og handlinger. Det er også nyttig å lese litterære verk viet til å skrive detektivhistorier.

Steg 2

Samle inntrykk. Personlig erfaring er den viktigste inspirasjonskilden. Selv om gåten din kommer fra en annen galakse, bør logikken til hendelser og handlinger være tydelig for dine fremtidige lesere.

Trinn 3

Skriv ned alle ideer og tanker i en spesiell notatbok. Prøv å skrive ned hver tanke på et nytt ark, helst i omtrent samme rekkefølge som du vil arrangere begivenhetene og plottet. Ikke sikte på en stor form med en gang. Start med historier som maksimalt kan strekke seg over ti trykte sider.

Trinn 4

Skriv en utskrift med tekst hver dag (ca. 4000 tegn uten mellomrom). Hvis du vil skrive mer, ikke begrens deg selv. Hvis du har lyst til å skrive mindre, overmann deg selv og skriv. Neste dag, les alt du har skrevet, og klipp nådeløst ut det som virker overflødig. Legg til det du trenger, endre setninger og ord.

Trinn 5

For de heldige som har en litterær gave, kan den forberedende scenen ta opptil seks måneder, og selve innspillingen av verket tar omtrent en uke. Den første opplevelsen kan variere betydelig når det gjelder timing. Vær villig til å jobbe hardt lenge.

Trinn 6

Når du jobber med detektivhistorien din, kan du lese de nylig skrevne kapitlene for venner du stoler på. Lytt til deres mening, korriger manglene de oppdager. Generelt sett, prøv å se på arbeidet ditt gjennom lesernes øyne oftere.

Anbefalt: