Hvordan Forbedre Sangstemmen Din

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Forbedre Sangstemmen Din
Hvordan Forbedre Sangstemmen Din

Video: Hvordan Forbedre Sangstemmen Din

Video: Hvordan Forbedre Sangstemmen Din
Video: Stemmeøvelser 2024, April
Anonim

Vokal - fra den latinske "stemmen" - det eldste musikkinstrumentet som er tilgjengelig for mennesket. Rekkevidden til den menneskelige stemmen når tre oktaver. I tillegg til de vanlige teknikkene (legato, staccato, filmturné, trill, melisma), kan stemmen utføre en poetisk tekst, det vil si overføring av verbal informasjon. Derfor, i ethvert arbeid for stemme med akkompagnement, utfører han den ledende delen. Spesielt utvalgte øvelser, vokal- og pusteøvelser, samt et spesielt kosthold bidrar til å forbedre stemmen.

Hvordan forbedre sangstemmen din
Hvordan forbedre sangstemmen din

Bruksanvisning

Trinn 1

De viktigste vokalskolene (pop, folkemusikk og akademisk) anbefaler ikke å spise i en time eller to før du synger. I tillegg bør mat som tas før du synger ikke være for fet eller søt, skåldende varm eller isete. Fett og sukker forblir på leddbåndene i form av slim, og temperaturoverskridelser svekker elastisiteten i leddbåndene. Samtidig anbefales det å drikke et glass varm melk med eller uten smør. Melkesyre fjerner overflødig slim fra vokalapparatet mens du venter. Etter det er det bedre å ikke spise.

Steg 2

Pusteøvelser må nødvendigvis gå foran begynnelsen av sangarbeidet, selv om dette stadiet i mange tilfeller blir ignorert av lærerne. Systemet med pusteøvelser, som ble en guide for både sangere og skuespillere og kunngjørere, ble utviklet av sangeren og legen Natalia Strelnikova. Øvelsene hennes er fritt tilgjengelige på Internett og selges i bokhandler.

Trinn 3

Sangøvelser for å styrke stemmen blir valgt av læreren. De generelle bestemmelsene er som følger: hopper i brede intervaller (kvint, oktaver) med glideelementer og glatte bevegelser nedover. Det anbefales å stikke magen fremover i en oppadgående bevegelse. Deretter vil det bli opprettet trykk nedenfor, som stemmen vil "lene seg" på.

Anbefalt: