Hvordan Spille Inn Vokal

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Spille Inn Vokal
Hvordan Spille Inn Vokal

Video: Hvordan Spille Inn Vokal

Video: Hvordan Spille Inn Vokal
Video: PowerPoint - Hvordan spille inn presentasjon 👨🏻‍💻👩🏻‍🏫👨🏻‍🎓🎥 2024, April
Anonim

Opptak av musikk har lenge sluttet å være domene til utelukkende profesjonelle. En amatør som kjenner det grunnleggende innen lydteknikk og har noen tekniske enheter, kan lage musikk på en datamaskin, og når det gjelder kvalitet vil det gi odds til respektable studioer.

Stemmen er et melodiøst instrument som krever spesiell oppmerksomhet under innspilling. Prosessen med å lage et spor med vokal krever spesifikk kunnskap.

Hvordan spille inn vokal
Hvordan spille inn vokal

Det er nødvendig

  • Støyisolerende mikrofon;
  • Blanding konsoll;
  • Forsterker;
  • Kabler;
  • Datamaskin med programvare for lydopptak installert.

Bruksanvisning

Trinn 1

Vokal blir spilt inn på sporet sist, etter rytmeseksjonen (trommer, bass og rytmegitar), keyboard, blygitar og andre instrumenter. Dette er det mest praktiske innspillingsalternativet, bevist av mange musikere. Så hvis "backing track" er klart, åpner du det i opptaksprogrammet (lydredigerer) og klargjør et nytt spor for taleopptak.

Steg 2

Koble til mikrofonen og sjekk tilstanden med noen få ord. De skal høres ut i forsterkeren.

Trinn 3

Kjør minussporet ett eller to før stemmen starter. Spill en seksjon (intro, lead, bridge eller kor) og stopp opptaket. Hvis du gjør en feil, må du stoppe opptaket umiddelbart og gå tilbake til begynnelsen av segmentet. Syng det flere ganger til du oppnår den ideelle (eller nesten ideelle) versjonen. Lytt til fragmentet og sørg for at det ikke er noe falskt hvor som helst.

Trinn 4

Gå til neste seksjon, begynn å spille et mål eller to før stemmen starter. Utfør i samme retning flere ganger til det ordner seg perfekt. Hvis du gjør en feil, må du stoppe med en gang.

Trinn 5

For enkelhets skyld kan dupliserte fragmenter kopieres og limes inn på de ønskede stedene.

Trinn 6

Lytt til sporet separat, fjern støy, legg til ønskede spesialeffekter. Lytt til hvordan stemmen i behandlingen lyder med et "backing track", fjern unødvendige effekter.

Anbefalt: