Når Vil Halloween Være I I Russland

Når Vil Halloween Være I I Russland
Når Vil Halloween Være I I Russland

Video: Når Vil Halloween Være I I Russland

Video: Når Vil Halloween Være I I Russland
Video: Маринетт и Хлоя СТАЛИ СТАРУХАМИ! Ледибаг + Гренни = ГренниБаг! Спецвыпуск Хэллоуин 2024, April
Anonim

Alle elsker høytider, og det er derfor mange festligheter av noen nasjonaliteter lett overføres til andre. Nylig har Halloween fått popularitet i Russland, spesielt blant unge mennesker, som har kommet til oss fra Skottland og Irland.

Når vil Halloween være i 2015 i Russland
Når vil Halloween være i 2015 i Russland

En av årets mest "forferdelige" høytider nærmer seg - Halloween - en "ferie med onde ånder". Den feires på tærskelen til All Saints Day, nemlig natten til 31. oktober til 1. november. Røttene til denne høytiden går 2000 år tilbake til de keltiske folkene. Disse stammene hadde en høytid som heter Savin - begynnelsen av det nye året, som de feiret i stor skala. Denne høytiden var mystisk, det ble antatt at onde ånder på denne dagen vandrer rundt i vår verden, og også de døde sjelene besøker sine hjem.

Hovedattributten til Halloween er "Jacks lampe" - et gresskar med tomt kjøtt og øyne og munn skåret på huden, der det er et brennende lys. Det ble antatt at dette produktet skremmer bort onde ånder, så for et par århundrer siden kunne slike lamper sees på vinduene og dørene til nesten alle hus i Irland og Skottland. Litt senere dukket det opp en annen tradisjon i disse landene - å kle seg i alle slags antrekk, portrettere onde ånder, og å gå rundt i hus krevende å betale løsepenger - "søt eller stygg".

Bilde
Bilde

Siden begynnelsen av 1900-tallet begynte mote for å feire Halloween å spre seg med stor fart, men nå feires det ikke bare i engelsktalende land, men også i Japan, Australia, Oseania, Russland osv. Når det gjelder datoen av denne ferien, i 2015 vil den være fra 31. oktober til 1. november. Det skal bemerkes at Halloween ikke er en rullende ferie og alltid feires om natten fra den siste dagen i oktober til den første dagen i november.

Anbefalt: