Hvordan Lage Broderier Med Perler Og Bugler

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Broderier Med Perler Og Bugler
Hvordan Lage Broderier Med Perler Og Bugler

Video: Hvordan Lage Broderier Med Perler Og Bugler

Video: Hvordan Lage Broderier Med Perler Og Bugler
Video: Жгут на 4 бисерины своими руками со схемой. Бисероплетение для самых самых начинающих 2024, Kan
Anonim

For å lage broderier brukes ikke bare fargede tråder og bånd, men også mer omfangsrike materialer - perler, skjæring og bugler. Du kan jobbe med perler både i tellingsteknikken, som brukes når du broderer bilder, og i den gratis teknikken, som er mindre krevende for materialer. Broderi med perler kan brukes i kombinasjon med trådbrodering.

Hvordan lage broderier med perler og bugler
Hvordan lage broderier med perler og bugler

Det er nødvendig

  • - perler;
  • - bugler;
  • - nylon tråder;
  • - broderiramme;
  • perlestål nr. 11 eller 12.

Bruksanvisning

Trinn 1

For å dekorere klær brukes ofte en gratis teknikk, som i motsetning til å telle ikke krever bruk av lerret. Når du broderer med denne metoden, legges perler langs konturen til mønsteret som brukes på stoff eller papir. Før du begynner å jobbe, må du forberede mønsteret du skal brodere. Du kan tegne omrissene direkte på stoffet. Hvis dette ikke er mulig, tegner du en tegning på papir.

Steg 2

Bøy stoffet. Hvis du skal brodere klær laget av stretchstoffer, bruk stoff til brodering som ikke strekker seg like mye. Etter endt arbeid kan du klippe ut en stoffseksjon med broderi, overkaste kantene og sy dekorasjonen til plagget som en applikasjon.

Trinn 3

Når du broderer på tette stoffer som det er ubeleilig å bruke et mønster på grunn av fargen på materialet, kan du bruke omrisset som er trykt på papiret. Fest mønstret papir til stoffet og tråkk det, sy så nær mønsteret som mulig. Når du er ferdig med å brodere, kan du fjerne papiret ved å rive det gjennom hullene som er laget med broderinålen.

Trinn 4

Legg ut perlene og buglene du vil bruke i designet på en flat overflate dekket med et stoff med en lett tekstur. Et vaffelhåndkle er ganske egnet for dette formålet - perlene vil ikke rulle ut av det, og det er mye mer praktisk å hekte perlene til nålen fra overflaten, og ikke fra boksen.

Trinn 5

Det er best å starte brodering fra omrisset av mønsteret. Hvis du planlegger å bruke perler i forskjellige størrelser i samme rad, bruk en søm. Med denne teknikken blir perler og perler trukket på rad på en tråd og passer langs mønsterets kontur. Tråden er sydd til stoffet med korssting med en annen nål. Masker må gjøres gjennom samme antall perler.

Trinn 6

Frem til nål og tilbake til nål sømmer gir et broderi bedre festet til stoffet, siden i dette tilfellet er hver perle sydd separat. I det første tilfellet, etter å ha sydd på perlen, føres nålen ut til forsiden ved siden av den syede perlen. Ved å bruke en "bakre nål" -søm bringer du nålen ut til forsiden i en avstand på én perlelengde fra forrige perle. For å sikre broderiet føres tråden gjennom alle de syede perlene i raden.

Trinn 7

Bugleperler og kuttere kan brukes til å fylle ut brede konturer. Hovedproblemet når du arbeider med disse materialene er at de skarpe kantene lett sliter på silke- eller nylontråder som brukes til å sy bugler på stoffet. For å forhindre at det ferdige mønsteret faller av en dag, må du kombinere bugler med perler slik at kantene på buglene ikke gni seg mot tråden.

Anbefalt: