Hvordan Bygge Akkorder

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bygge Akkorder
Hvordan Bygge Akkorder

Video: Hvordan Bygge Akkorder

Video: Hvordan Bygge Akkorder
Video: Hvordan bygge norsk designindustri? 2024, April
Anonim

Et akkord er en kombinasjon av tre eller flere lyder som er lokalisert eller kan være plassert på en tredje avstand fra hverandre og tas samtidig eller sekvensielt. Det er flere typer akkorder: dur, moll og syvende akkorder. I sin tur har hver type flere typer - samtaler. Når du bygger et akkord i hvert enkelt tilfelle, må du vite visse lover.

Hvordan bygge akkorder
Hvordan bygge akkorder

Bruksanvisning

Trinn 1

Triade. Det er betegnet med en bokstav eller et romertall som representerer akkordens rot, etterfulgt av de arabiske tallene 3 og 5, som indikerer avstanden mellom akkordens rot og hver tone (henholdsvis tredje og femte). I store og mindre triader er den femte ren. I en major triade er den nederste tredjedelen stor (to toner eller fire halvtoner), i en mindre triade er den mindre (en og en halv tone eller tre halvtoner). Derfor er en dur akkord sammensatt av en major tredjedel og en mindre tredjedel, og en mindre akkord består av en mindre tredjedel og en major tredjedel.

Steg 2

Sekst akkord. Den første inversjonen av akkorden, det vil si overføring av ekstremlyden en oktav opp eller ned (i det spesifikke tilfellet opp). Det betegnes med en bokstav eller et romertall som angir akkordens rot, og et arabisk tall 6. Den nedre tonen flyttes opp, som et resultat består hovedtriaden av følgende intervaller: mindre tredje, ren fjerde. Mindre triade: major tredje, ren fjerde.

Trinn 3

Quartsext akkord. Andre anke. Denne gangen er topplyden til den opprinnelige akkorden flyttet en oktav ned. Et akkord er betegnet med en bokstav eller et romertall som angir akkordens rot, og tall 4 og 6. Et større kvart akkord er konstruert av en ren fjerde og en major tredjedel, en mindre fra en ren fjerde og en mindre tredjedel.

Anbefalt: