Hvordan Holde Et Sverd

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Holde Et Sverd
Hvordan Holde Et Sverd

Video: Hvordan Holde Et Sverd

Video: Hvordan Holde Et Sverd
Video: Как сделать Печь 3,5 на 4 кирпича для отопления частного дома своими руками 2024, April
Anonim

Sverdet er et skjærende våpen med et tokantet blad, hvis lengde ikke skal være mindre enn underarmen. Rollespill og rekonstruerte kamper krever håndtering av våpen. Sverd i slike tilfeller kan brukes forskjellig, og hver har sine egne egenskaper. Ofte brukes europeiske våpen i reenactments av europeiske kamper.

Hvordan holde et sverd
Hvordan holde et sverd

Det er nødvendig

tekstolitt eller tresverd

Bruksanvisning

Trinn 1

Uansett om venstrehåndede eller høyrehendte tar våpen, holdes sverdet i den ene hånden. Bøy armen halvveis ved albuen. Ta sverdhåndtaket, løft det opp med bladet og vipp det litt fremover i en vinkel på ca. 30 ° C til vertikalen. Det kan ikke klemmes fast i hånden din. Dekningen skal være myk. Ellers kan angriperen lett slå ham ut av hendene dine, mens du slår deg hardt med en hånd.

Steg 2

Holdning er av stor betydning - kroppens posisjon. Stå til den påståtte fienden med den siden i hvilken hånd du har et sverd. Spre bena slik at hælene er fra hverandre på skulderen. Hvis sverdet er i høyre hånd, er høyre fot rettet mot motstanderen, og venstre er vinkelrett på det. Hvis sverdet holdes av en venstrehendt person, vil venstre hånd med sverdet og venstre fot være foran. Denne stillingen gir maksimal beskyttelse for kroppen, siden det er som om i skyggen av sverdet. Evnen til å avvise fiendens slag oppnås ved minimale bevegelser av hånden som holder sverdet.

Trinn 3

I tilfelle fienden påfører slag ovenfra fra høyre eller venstre side, reflekter dem ved å heve sverdet opp og peke hånden i den retningen slaget treffes fra. Dette sverdet ditt i en posisjon klar for et motangrep ovenfra. I tilfelle et slag mot venstre eller høyre, reflekter angrepet ved å senke bladet ned og avbøy slaget til siden som angrepet ble gjort fra. I dette tilfellet vil sverdet være i begynnelsen av svingbanen, som gjør at du kan vri fiendens våpen. Etter det kan du angripe med et knusende slag ovenfra og ta et skritt fremover.

Trinn 4

Det skal bemerkes at når du arbeider med et sverd, er det ikke nødvendig å sikre dets voldelige kontroll, men å korrigere bevegelsen til våpenet som allerede er vridd i luften. Dette sparer samtidig styrke og beskytter fighteren mot slag som kan slå sverdet ut av hånden.

Trinn 5

Hvis du har et tohånds sverd, ta det også i den ene hånden. Den andre hånden i dette tilfellet hjelper til med å vri sverdet, holder det ved pommelen eller tjener til å fange opp, hvis fighteren jobber trygt med begge hender.

Anbefalt: