Hvordan Sy En Glidelås

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Sy En Glidelås
Hvordan Sy En Glidelås

Video: Hvordan Sy En Glidelås

Video: Hvordan Sy En Glidelås
Video: Hvordan sy en glidelås 2024, Kan
Anonim

Den utbredte glidelåsen gjør varen mer behagelig. Noen ganger begynner glidelåsen på noen gjenstander (klær, veske) å avvike og bli ubrukelig, selv om selve varen fortsatt er i god stand. I dette tilfellet, i stedet for den gamle glidelåsen, kan du sy en ny.

Hvordan sy en glidelås
Hvordan sy en glidelås

Det er nødvendig

  • - målebånd;
  • - ny glidelås;
  • - tråder;
  • - et stykke kritt;
  • - sikkerhetsnåler;
  • - symaskin.

Bruksanvisning

Trinn 1

Bruk et målebånd for å bestemme lengden på glidelåsen du skal bytte ut. Kjøp en ny glidelås fra en sybutikk. Vær oppmerksom på at den må matche den gamle i lengde og form. Men du kan kjøpe den som etter din mening er bedre og sterkere enn den gamle. Sjekk umiddelbart om det løsner og festes godt, hvis det er noe ekteskap.

Steg 2

Fjern den gamle glidelåsen på plagget. Det er verdt å se nærmere på hvordan den ble sydd. Dette vil hjelpe deg med å finne ut hvordan du syr på den nye glidelåsen.

Trinn 3

Bruk kritt på forsiden av stykket for å tegne en strek som du vil sy glidelåsen langs. Fest den til sømmen slik at tennene knapt er synlige. Når du har bestemt deg for at glidelåsen skal plasseres riktig på produktet, merker du den med en lys tråd. Hvis du har erfaring med å sy, kan du bruke sikkerhetsnåler for å feste glidelåsen på plass.

Trinn 4

Begynn å sy glidelåsen til plagget. Dette kan gjøres manuelt. Det er imidlertid vanskelig å sy pent og fast på denne måten. Det er lettere å gjøre dette på en symaskin. Moderne symaskiner har spesielle føtter for å sy på glidelåser. Disse føttene er veldig praktiske hvis du trenger å sy i en skjult glidelås. I fravær av en slik fot, bruk den vanlige, hold bare glidelåsen åpen når du syr. Sy glidelåsen fra høyre side av plagget. Det er bedre å begynne å sy fra den nedre enden av glidelåsen. Når du er ferdig med å sy, må du sjekke hvor glatt sømmen er, om stoffet har samlet seg. Hvis du finner feil, må du glemme glidelåsen og sy den igjen.

Trinn 5

Fjern den lyse kontrasterende tråden eller pinnene du brukte for å feste glidelåsen mens du syr. Å sy en glidelås i små ting er ikke en enkel oppgave. Slikt delikat arbeid vil kreve tålmodighet fra deg.

Anbefalt: