Hvordan Sy En Glidelås I En Strikket Genser

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Sy En Glidelås I En Strikket Genser
Hvordan Sy En Glidelås I En Strikket Genser

Video: Hvordan Sy En Glidelås I En Strikket Genser

Video: Hvordan Sy En Glidelås I En Strikket Genser
Video: Slik kan du sy glidelås i en strikkejakke 2024, Kan
Anonim

Avtakbare hyller med glidelås gir jakken et moderne utseende og gjør den mer behagelig å ha på. Med dette enkle, men praktiske festet, kan du lage en høy ståkrage som lett glir over hodet og likevel passer nakken din godt. For å få en jakke med glidelås til å se pen ut fra forsiden og baksiden, anbefales det å bruke en dobbel knapp for å sy den inn. Et annet strikkealternativ vil være den såkalte hule strikken.

Hvordan sy en glidelås i en strikket genser
Hvordan sy en glidelås i en strikket genser

Det er nødvendig

  • - to rette strikkepinner;
  • - skreddermåler;
  • - garn;
  • - bomullstråder som passer til genseren;
  • - kontrasterende tråder;
  • - nål;
  • - symaskin;
  • - saks for fjerning av risting;
  • - glidelås langs hyllens høyde.

Bruksanvisning

Trinn 1

Når du syr en genser, må du straks beregne bredden på høyre og venstre hyller nøyaktig for å legge igjen en margin for en strikket stripe for å sy i glidelås.

Steg 2

Når du beregner kutteelementene, ikke glem at det skal være plass mellom fremtidige lameller for metall- eller plasttenner og glidebryteren. Selvfølgelig bør en glidelås av passende størrelse tilberedes i god tid.

Trinn 3

Før du lager en glidelås, må du sørge for å binde prøven med en 10 cm lang forsting. Mål avstanden fra bunnen av jakken til den øvre kanten av kragen - dette er lengden på den fremtidige kniven. Nøyaktige beregninger hjelper deg med å skrive løkkene riktig langs produktets kanter.

Trinn 4

Snu arbeidet over og fra den sømme siden av jakken, slå løkkene for det nedre laget av planken. Strikk den med frontstykket som referanse. Lukk de siste løkkene.

Trinn 5

Lag på samme måte en dobbel planke på høyre side av hyllen. Alle detaljer må jobbes absolutt symmetrisk! Bøylen skal verken trekke sammen gensersømmen eller montere den i uattraktive samlinger.

Trinn 6

Åpne glidelåsen og skyv halvdelene inn i dobbeltstangen. Bast stoffet på festet med en kontrasttråd fra bunn til topp.

Trinn 7

Åpne og lukk den bøyde låsen - hvis den ligger riktig, kan du sy en glidelås til genseren med hvitkalkede tråder for å matche genseren og festene. Dette kan gjøres manuelt med blindsting eller maskinsøm. Fjern ristingen forsiktig med neglesaks.

Trinn 8

Et anstendig alternativ til dobbeltplanken er den hule strikken. Det er ikke mindre praktisk å sy i glidelås på et strikket plagg. For elastikken, beregne det nødvendige antallet ringte løkker i henhold til modellen på frontflaten. Multipliser det resulterende tallet med 2. For eksempel: hvis det er 15 løkker i et 10 cm langt strikket mønster, bør bare 30 løkker kastes for en hul strikk av samme lengde.

Trinn 9

Gjør følgende vekslinger i den første raden med hulstrikken: 1 frontløkke; neste sløyfe fjernes ubundet. I dette tilfellet er arbeidstråden alltid foran løkken!

Trinn 10

I den andre og påfølgende rad av den hule strikken må de fjernede løkkene strikkes med den fremre. På den annen side blir strikkede masker i forrige rad fjernet ubundne. Følg plankemønsteret til du når ønsket bredde.

Trinn 11

Begynn å sy glidelåsen til jakken fra bunnen av arbeidet. Løsne små områder av hule strikken gradvis fra strikkepinnen. Sett den tilsvarende delen av festet inn i den åpnede delen av stroppen. Sy på åpne løkker: Nålen skal gå gjennom den fremre åpne løkken gjennom glidelåsstoffet og gå ut gjennom den åpne løkken fra feil side av plagget.

Trinn 12

Fortsett å jobbe til du har sydd på hele glidelåsen. Dette lukker den åpne kanten av den hule strikken pent og syr glidelåsen på stangen. Alt du trenger å gjøre er å sy den siste skjøtesømmen på symaskinen.

Anbefalt: