Hvordan Mestre Korssting

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Mestre Korssting
Hvordan Mestre Korssting

Video: Hvordan Mestre Korssting

Video: Hvordan Mestre Korssting
Video: Introduktion til korssting 2024, Kan
Anonim

Korssting er en veldig spennende aktivitet, selv om det krever mye utholdenhet og tålmodighet. Det er lett å mestre de grunnleggende prinsippene for brodering. Du kan til og med gjøre dette selv, uten å delta på kurs og mesterklasser.

Hvordan mestre korssting
Hvordan mestre korssting

Det er nødvendig

  • - lerret;
  • - broderiramme;
  • - trådtråder;
  • - nål;
  • - broderiordning.

Bruksanvisning

Trinn 1

Forbered alt du trenger for arbeid. Velg et mønster, men det er bedre å få et korssting-sett, siden det har alt du trenger. Den første opplæringen din burde ikke være for vanskelig, plukk opp en liten tegning som bruker flere farger.

Steg 2

Studer broderimønsteret. Den er foret med små firkanter som tilsvarer ett broderikors. For enkel bruk er ordningen vanligvis stilt opp i større firkanter med en størrelse på 10x10 kryss. De er uthevet med fete linjer på broderikartet. Tegn disse linjene med en spesiell markør på lerretet og bøyl den.

Trinn 3

Vanligvis broderer de floss - med spesielle tråder designet for denne typen håndarbeid. De er laget i rammer og består av 6 bretter. Korssting krever 2 eller 3 folder med tråd. Mål ønsket trådlengde, klipp den og trekk forsiktig ut en tråd om gangen. Brett dem deretter sammen og sett dem inn i nålen.

Trinn 4

Når du broderer med et kors, er det ikke vanlig å lage knuter på en tråd. Den festes på lerretet på følgende måte. Sett nålen fra høyre side, ta tak i en tråd av stoffet og sy 2 masker på ett sted. Dermed vil tråden være ordentlig festet, og det vil ikke være noen knuter på den sømse siden av arbeidet.

Trinn 5

Deretter trener du på å gjøre et kors. Gjør en punktering med en nål, trekk tråden foran lerretet, og stikk den deretter inn i det øverste venstre hullet på torget. Trekk tråden tilbake til høyre gjennom det nedre høyre hullet og fortsett å krysse diagonalene fra venstre til høyre. Sy deretter omvendt, og lag diagonaler fra motsatte hjørner. Tråden skal trekkes jevnt slik at den ikke synker og trekker stoffet.

Trinn 6

For å fortsette med brodering med tråder i en annen farge, velg den delen av lerretet som ligger ved siden av den allerede broderte (på siden eller over den). Fest med to masker en annen trådfarge og fortsett å sy diagonalt. For å gjøre broderiet pent, bør diagonalene på korsene være i samme retning.

Trinn 7

På slutten av arbeidet må en floss av en nyanse festes til tråden. Trekk den gjennom maskene på feil side og trimm forsiktig. Tråden blir festet godt, og det vil ikke være noen knuter på sømmen. Etter å ha mestret de grunnleggende prinsippene for søm og etter å ha fullført 2-3 enkle broderier, kan du allerede fortsette å lage mer komplekse produkter.

Anbefalt: