Hvordan Fotografere En Dråpe Vann

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fotografere En Dråpe Vann
Hvordan Fotografere En Dråpe Vann

Video: Hvordan Fotografere En Dråpe Vann

Video: Hvordan Fotografere En Dråpe Vann
Video: Sådan tager du et godt billede! (blænde, lukkertid u0026 ISO) 2024, Kan
Anonim

En av de mest kreative og morsomme typene fotografering er å fotografere vanndråper. Med en nøye tilnærming og tålmodighet kan du få rett og slett strålende bilder, i tillegg vil du lære å forstå gjensidig avhengighet av lukkerhastighet og blenderåpning, og du vil tilegne deg nyttige ferdigheter i å jobbe med lys. For å fotografere en dråpe vann trenger du et godt kamera og de enkleste rekvisittene.

Hvordan fotografere en dråpe vann
Hvordan fotografere en dråpe vann

Det er nødvendig

  • - godt kamera;
  • - stativ;
  • - vanntank;
  • - blits eller bordlampe;
  • - pakke, plastkopp, vannflaske;
  • - farget bakgrunn;
  • - tålmodighet.

Bruksanvisning

Trinn 1

Velg et sted å skyte, et vanlig bord vil gjøre. I bakgrunnen, plasser en bakgrunn, helst en solid farge, slik at blitslyset reflekteres bedre. Plasser en beholder på bordet for utlevering av drypp, det kan være et glass, et glass (muligens opp ned), et underkop eller til og med et basseng.

Steg 2

Plasser blitsen til siden av de fallende dråpene. Det beste alternativet er to profesjonelle blinker med en synkronisering, men hvis dette ikke er mulig for deg, bruk kraftige bordlamper, bare flytt dem nærmere. Endre posisjonen til lyskildene avhengig av de fangede bildene for å oppnå best mulig effekt.

Trinn 3

Heng og fest en plastpose, plastkopp, drikkeflaske eller annen egnet beholder over bordet. Lag deretter et lite hull i det slik at vannet ikke strømmer i drypp, men drypper i ønsket hastighet.

Trinn 4

Sett opp kameraet slik at det faller ned, og du kan bruke et stativ eller en annen fikseringsenhet (du kan bruke fjernkontrollen til fotografering). Sett kameraet til manuell fokusmodus. Plasser deretter en stasjonær gjenstand, for eksempel en blyant, der dråpene faller. Alternativt kan du plassere et viskelær eller tyggegummi på bunnen av beholderen og stikke en kulehode eller tannpirker inn i den. Sikt og lås fokus.

Trinn 5

For å øke dybdeskarpheten, lukk blenderåpningen ned til F8 - F16, men vær oppmerksom på at blenderåpningsverdiene avhenger av lukkerhastigheten, så prøv forskjellige verdier avhengig av resultatene dine.

Trinn 6

Still lukkerhastigheten eller lukkerhastigheten til 1/160, 1/200… 1/1000. Jo høyere hastighet, desto bedre vil fryseeffekten være.

Trinn 7

Hvis mulig, slå på burst-modus, så får du flere gode bilder. Gjør ditt beste for å øke fotograferingshastigheten: slå av støyreduksjon, gjør speilopplåsing osv.

Trinn 8

Begynn å skyte de fallende dråpene mens du tar bildet i det øyeblikket dråpen flyr. Eksperimenter med lys, lukkerhastighet, blenderinnstilling. Ikke mist tålmodigheten, du må kanskje gjøre mange forsøk før du er fornøyd med resultatet.

Anbefalt: