Hvordan Lære å Ta Vakre Makrobilder

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lære å Ta Vakre Makrobilder
Hvordan Lære å Ta Vakre Makrobilder
Anonim

Et nærbilde er et nærbilde av et motiv. For å lage makrofotografier trenger du ikke bare dyktigheten til fotografen selv, men også et stort antall spesialiserte enheter.

Fotograferingsmakro
Fotograferingsmakro

Makrofotografering er en egen, veldig spennende del av fotografering. Amatør- eller profesjonell makrofotografering er basert på flere ganske viktige prinsipper.

Utstyr

Det første viktige trinnet i å mestre makrofotograferingskunsten er valg av teknikk. Makromodus er tilgjengelig på alle eksisterende digitale kameraer, fra små "såpekasser" til fullskjerm-speilreflekskameraer, men linsen valgt av fotografen er ansvarlig for klarheten og klarheten i de minste detaljene. Typiske makrolinser fra de mest kjente produsentene er Canon 100 / 2.8 USM Macro, Nikon 105 / 2.8 Macro, Sony 100 / 2.8 Macro, etc. Du kan også bruke andre telezoomobjektiver som makrolinser, men de vil ikke gi 100 % klar ramme.

Hvis du ikke kan kjøpe et makroobjektiv, kan du erstatte det med spesielle makroobjektiver. De er montert på linsen som filtre. Objektiver hjelper deg med å fokusere på motivet ditt når avstanden avtar. Dessverre hindrer bruken av linser lysinntrengning gjennom linsen, slik at opptakene er mørkere enn vanlig. Dette er spesielt merkbart i tilfeller der flere linser monteres samtidig.

Du bør også legge til et lett bærbart stativ i det eksisterende utstyret, som du kan ta med deg utendørs. Et stabilt stativ vil bidra til å unngå defokusering og skarphetsnedbrytning som er typisk for håndholdt fotografering. Under fotograferingsforhold i studio eller fotografering på en overskyet dag kan du legge til blitsbelysning (det er bedre å unngå å bruke kameraets innebygde blits).

Arbeider med en ramme

I tillegg til tekniske problemer, for å skyte en vakker makro, er det nødvendig å ta hensyn til belysningen som omgir når du arbeider med kameraet. Når du fotograferer dyreliv (blomster, insekter, dugg), er forholdene ideelle for en solrik og rolig morgen eller kveld. Lyset i slike øyeblikk er diffust, veldig mykt, slik at du kan leke med skygger. Fraværet av vind sørger for at blomstene ikke beveger seg når bildet er tatt.

For å lokke insekter er det bedre å observere deres oppførsel på forhånd og finne ut hvor disse eller de insektene finnes, hvordan de ser i lyset, hvordan de beveger seg. Dette vil hjelpe deg med å forberede deg på fotografering så grundig som mulig: velg opptakstid, modus, sett opp et stativ.

Komposisjonsteknikker i makrofotografering er de samme som vanlig. Den ideelle konstruksjonen av rammen, den mest harmoniske for det menneskelige øye, er konstruksjonen i henhold til prinsippet om det gyldne forhold eller i henhold til prinsippet om "tredjedeler". Det anbefales også å velge en kontrast bakgrunn for å markere motivet i forgrunnen.

Anbefalt: