Hvor Kan Du Kjøpe Quillingpapir

Innholdsfortegnelse:

Hvor Kan Du Kjøpe Quillingpapir
Hvor Kan Du Kjøpe Quillingpapir

Video: Hvor Kan Du Kjøpe Quillingpapir

Video: Hvor Kan Du Kjøpe Quillingpapir
Video: Quilling Apple #QuillingApple #QuillingArt#Quilling || Quilling Paper Art 2024, Kan
Anonim

Quilling er en raskt økende popularitet over hele verden kunsten å lage forskjellige ting fra krøllet papir. Denne typen håndarbeid krever ikke store økonomiske kostnader og uvanlige evner. Selv barn kan gjøre quilling.

En rekke papirfarger for quilling
En rekke papirfarger for quilling

Quilling er kunsten å vri lange smale strimler av flerfarget papir til spiraler, modifisere formen og lage forskjellige malerier og volumetriske komposisjoner på grunnlag av de resulterende emnene (modulene). Papir er et materiale som sjelden brukes i kreativitet på grunn av dets skjørhet og skjøre, men produkter i quilling-stil tilbakeviser denne etablerte oppfatningen - fra de innsamlede papirelementene kan du lage gode underlag for bøker og tekopper, mens ingen av papirkrøllene vil lide, og fantastiske godteriboller vil perfekt beholde formen og dekorere bordet med sitt ekstraordinære utseende.

Historien om quilling

Quilling-teknikken stammer fra middelalderens Europa på begynnelsen av 1300- og 1400-tallet. Ordet quilling kommer fra engelsk "quill", som bokstavelig talt betyr "fuglefjær". Det var denne enkle enheten som opprinnelig ble brukt som hovedverktøy for krølling av papirstrimler. I følge historien var de første produktene i quilling-stilen medaljonger laget av forgylt papir, som overraskende nøyaktig lignet smykker laget av den fineste dyrebare blonder. Dessverre, med tanke på skjørheten i materialet, har de gamle mesterverkene ikke overlevd den dag i dag.

På 1400-tallet var quilling en favoritt type håndarbeid i hjemmene til aristokrater. I det 19. århundre begynte interessen for papirrulling gradvis å avta på grunn av fremveksten av mer progressive former for kunst, og snart ble quilling glemt. Interessen for gammel teknologi vekket først i andre halvdel av det 20. århundre, da quilling ble et populært håndverk i mange europeiske land, spesielt i Storbritannia og Tyskland. Imidlertid nådde quilling sin største velstand og anerkjennelse i landene i Asia. I motsetning til europeiske forfattere, som foretrekker lakoniske bilder, lager asiatiske quillingmestere verk som er preget av komposisjonens kompleksitet og mange detaljer. Dermed er arbeidet til den koreanske quillingskolen sammenlignbar i kompleksitet og nøyaktighet med smykker.

I Europa brukes plast- eller metallpinner med en delt ende til å vri stripene, mens i øst vrides papiret med en tynn syfilm.

Quilling papir og andre verktøy

For å mestre papirrulleteknikken, trenger du en syl med en diameter på ca 1 mm, saks med spiss nese, pinsett med skarpe ender, lim (vanlig PVA er optimal) og strimler med farget papir. For å markere fremtidige komposisjoner, bør du kjøpe en linjal, kompass, en enkel blyant og et viskelær.

Når du lager strimler alene, ta hensyn til viktigheten av papirets vekt, som skal være minst 60 gram per 1 kvm. M. Ellers kan arbeidsemnene krølle seg dårlig og miste formen.

Tradisjonelt brukes dobbeltsidig farget papir i quilling, standard stripebredde er 3-7 mm. Du kan kjøpe papirsett for quilling i enhver butikk som spesialiserer seg på salg av materialer for håndlaget, eller legge inn en bestilling gjennom nettbutikken. Du kan klargjøre emner selv ved å kutte ark med farget papir med saks eller føre dem gjennom en dokumentmaskin.

Anbefalt: