Tradisjonell Japansk Kunst: Origami Fra Trekantede Moduler

Innholdsfortegnelse:

Tradisjonell Japansk Kunst: Origami Fra Trekantede Moduler
Tradisjonell Japansk Kunst: Origami Fra Trekantede Moduler

Video: Tradisjonell Japansk Kunst: Origami Fra Trekantede Moduler

Video: Tradisjonell Japansk Kunst: Origami Fra Trekantede Moduler
Video: Easy Origami Turtle - How to Make Turtle Step by Step 2024, Kan
Anonim

DIY håndverk er en populær måte å tilbringe fritiden på. En av de mest uvanlige hjemmekunstteknikkene er modulær origami. Ulike volumetriske former er laget av små papirtriangler. Det er ikke vanskelig å konstruere dem, og de eksisterende ordningene er klare og tilgjengelige.

Tradisjonell japansk kunst: origami fra trekantede moduler
Tradisjonell japansk kunst: origami fra trekantede moduler

Fra tradisjon til modernitet

Det er mange historier om utseendet til denne kreativiteten. Kanskje origami-mestere oppfant forskjellige legender for å vekke nysgjerrigheten til nye studenter. Papirkranen er for eksempel et symbol på kjærlighet, håp og tro. Det antas at hvis du lager tusen figurer av en kran, gir dem til alle dine venner og familie, vil ditt mest elskede ønske helt sikkert gå i oppfyllelse.

Det er forskjellige origamiskoler. Hver og en får sin egen erfaring og bevarer tradisjonene. For eksempel lager noen håndverkere figurer til bryllupsseremonier, andre til forskjellige statlige eller religiøse feiringer. Noen håndverk brukes som vanlig hjemmepynt.

Volumetriske figurer av fugler, dyr og blomster er enkle å lage selv. I et stort utvalg, i forskjellige butikker, kan du finne ferdige origami-sett. De er delt inn i henhold til vanskelighetsgraden. De bruker vanligvis intuitive skjematiske konvensjoner. Du kan lære å brette de viktigste origamilinjene på et spesielt testark. Kjøp papir separat. For håndverk er ensidige, tosidige fargeversjoner, valg med bilder eller mønstre, samt sett med strukturerte, glatte og metalliserte ark passende.

Montering av modulær origami

Du kan finne diagrammer over forskjellige modulære origami online. For hjemmelaget håndverk vil vanlig kontorpapir eller seddelblokker også fungere. En kontoristkniv, linjal og lim er nyttige for arbeid. Det er nødvendig å feste små deler og dekorasjoner. Noen ganger blir store moduler ganske enkelt sydd sammen.

For å lage en trekantmodul må et A4-ark deles i flere like store deler. Størrelsen vil avhenge av volumet på figuren din. Det er bedre å først bestemme selv den praktiske størrelsen på trekanter. Identiske moduler er praktiske ved at håndverket enkelt kan demonteres og lage en ny.

En trekant opprettes fra hver del. Den riktige modulen skal komme ut med to nedre "lommer". Tradisjonelt er det to skjematiske diagrammer kalt "dal" eller "fjell". Bøying med en dal betyr å plassere den mindre delen av den trekantede modulen mot deg. Bøy med et fjell - plasser denne delen av trekanten borte fra deg.

Som du kan se, ligger forskjellene i kombinasjonen av disse modulene med hverandre. Figurer dannes ved å sette hjørnet på en modul inn i lommen på en annen. Det grunnleggende prinsippet for å brette trekantede moduler er det samme for alt håndverk.

Anbefalt: