Hvordan Fotografere Dråper

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fotografere Dråper
Hvordan Fotografere Dråper

Video: Hvordan Fotografere Dråper

Video: Hvordan Fotografere Dråper
Video: Se hvordan Finn Schöll bruker Boblen 2024, Kan
Anonim

Prosessen med å slippe en dråpe i et kar med vann eller på en annen overflate er rask. Men hvor interessant det ville være å bremse det for å sakte se eller til og med fotografere de enkelte fasene i denne prosessen. Moderne teknologi gjør det mulig å gjøre dette.

Hvordan fotografere dråper
Hvordan fotografere dråper

Det er nødvendig

  • deler og verktøy for å lage et stroboskop:
  • - strømforsyningsenhet for 9 V, 200 mA;
  • - loddejern, lodd og nøytral flux;
  • - gul eller oransje kontormarkør;
  • - flat fartøy;
  • - bore;
  • - én tube;
  • - lim.

Bruksanvisning

Trinn 1

En konvensjonell blits er ikke egnet for å fotografere et fallende fall. Dette skyldes at den ved hver aktivering bare avgir en lyspuls, og den synkroniseres med det øyeblikket kameraets lukker åpnes, og ikke i det hele tatt med det øyeblikket fallet faller. Det kreves en kilde som skaper periodevis fallende dråper, og en spesiell enhet - et stroboskop.

Steg 2

Det er et betydelig antall design av slike enheter, og nesten hvilken som helst av dem vil være egnet for visuell stopp av fallende dråper. Det viktigste er at varigheten av pulser er mye kortere enn varigheten av pausene mellom dem, ellers vil dråpene se uskarpe ut - men nesten alle stroboskoper oppfyller dette kravet. De beste resultatene vil imidlertid selvfølgelig oppnås med et stroboskop spesielt designet for å observere og fotografere fallende dråper.

Trinn 3

En beskrivelse av ett av disse stroboskopene er gitt på lenken på slutten av artikkelen. Dette er en veldig enkel enhet. En kvalifisert DIYer vil montere den på bare tjue minutter.

Trinn 4

For å få fallende dråper, bor et hull i sideveggen til det flate fartøyet nær bunnen. Fest et kort rør på det, og lim det deretter. Når limet er tørt, fyll beholderen med vann og pass på at vannet fra røret ikke helles ut i en kontinuerlig strøm, men i dråper.

Trinn 5

Slå av lyset og slå på stroben. Drei frekvensreguleringen for å oppnå et visuelt stopp av dråpene (helt eller delvis, hvor det ser ut til at dråpene sakte beveger seg nedover eller til og med opp). Nå kan du ta opp kameraet eller videokameraet. Du må skyte uten blits.

Trinn 6

En interessant effekt av glødende dråper vil oppnås hvis du setter fyllstoffet fra en gul eller oransje kontormarkør i fartøyet, og setter den blå lysdioden i stroben.

Trinn 7

Eksperiment ved å sikte dråper mot forskjellige overflater. Spesielt interessante effekter oppstår, som nevnt ovenfor, når en dråpe kommer inn i et fartøy med vann. I dette tilfellet dannes brister som ligner kroner.

Anbefalt: